Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΠΕΣ

THE TWO POPES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φερνάντο Μεϊρέγιες ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντονι Μακ Κάρτεν ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Χόπκινς, Τζόναθαν Πράις

Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός πάπας Βενέδικτος (Άντονι Χόπκινς) και ο φιλελεύθερος μελλοντικός πάπας Φραγκίσκος (Τζόναθαν Πράις) πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φερνάντο Μεϊρέγιες, γνωστός για τις ταινίες «Περί Τυφλότητας», «Ο επίμονος κηπουρός» και «Η Πόλη του Θεού». Μια ενδόμυχη ματιά στην ιστορική αυτή στιγμή για την Καθολική Εκκλησία με πρωταγωνιστές τους Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις σε ερμηνείες υψηλού επιπέδου που ήδη συζητιούνται για τα βραβεία Όσκαρ. Μια συναρπαστική και αποκαλυπτική ιστορία για μια πρωτοφανή μεταφορά ισχύος, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε ένα από τα πιο σημαντικά ιδιωτικά ιδρύματα, την Καθολική Εκκλησία. Εστιάζοντας στις δύο διαφορετικές προσωπικότητες των παπών και των κόσμων που αντιπροσωπεύουν, η ταινία εξερευνά με ειλικρίνεια και χιούμορ αυτή τη σύγκρουση.

MARIANNE & LEONARD: ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Νικ Μπρούμφιλντ

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής σε μια εποχή αθώα και ρομαντική, σε έναν έρωτα που γεννήθηκε στο άσπρο-μπλε της Ελλάδας, στην πανέμορφη Ύδρα, και ζει αιώνια μέσα από μουσικές που ακούμε μέχρι σήμερα, ως έμπνευση του απόλυτου ρομαντικού έρωτα ανάμεσα στον νεαρό τότε τραγουδοποιό Λέοναρντ Κοέν και την πανέμορφη Νορβηγίδα μουσικό Μαριάν Ιλέν που υπήρξε μούσα του για χρόνια. Η σχέση τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1960 στην Ύδρα. Μέλη και οι δύο της μποέμικης καλλιτεχνικής κοινότητας στο ελληνικό νησί, μιας μεγάλης, πολυσυλλεκτικής παρέας που αποτελούσαν συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί, αλλά και ντόπιοι. Η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα τον δεσμό τους, από τις πρώτες μέρες του μεγάλου έρωτα στην Ύδρα, την εσωτερική πάλη του Κοέν καθώς δημιουργεί, το σεξ και τα ναρκωτικά ως κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, τον ανοιχτό γάμο και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια, καθώς ο Λέοναρντ Κοέν γνωρίζει την παγκόσμια καταξίωση.

\

ΖΙΖΟΤΕΚ

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρδής Μαρινάκης ΣΕΝΑΡΙΟ: Βαρδής Μαρινάκης, Σπύρος Κρίμπαλης ΠΑΙΖΟΥΝ: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης

Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο; Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα, όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Μια συγκινητική ιστορία για τη λαχτάρα για οικογένεια και οικειότητα.