Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ, ΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ

A WHITE, WHITE DAY

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Χλίνουρ Πάλμασον

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον, Ίντα Μεκίν Χλινσντότιρ, Χίλμιρ Σνάερ Γκούντνασον

Ο Ισλανδός εικαστικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον («Winter Brothers») επιστρέφει με μια ιστορία απώλειας, εκδίκησης, μα πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτης και ανιδιοτελούς αγάπης, με τον εμβληματικό Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον να αποσπά το Βραβείο Ερμηνείας στην Εβδομάδα Κριτικής του 72ου Φεστιβάλ των Καννών. Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας ένας εν αποστρατεία αστυνομικός πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία έχασε λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Όταν υποψιάζεται πως ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια με κάθε κόστος. Οι υποψίες του, όμως, εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τους αγαπημένους του.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΟΥΕΛ

RICHARD JEWELL

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κλιντ Ίστγουντ

ΣΕΝΑΡΙΟ (βασισμένο στο άρθρο της Μαρί Μπρένερ για το «Vanity Fair» με τίτλο «American Nightmare – The Ballad of Richard Jewell): Μπίλι Ρέι

ΠΑΙΖΟΥΝ: Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Σαμ Ρόκγουελ, Κάθι Μπέιτς, Τζον Χαμ, Ολίβια Γουάιλντ

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ εμπνέεται από τη βομβιστική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και επιστρέφει με μια ακόμα αληθινή ιστορία ηρωισμού, καθώς ξεδιπλώνει τα συνταρακτικά γεγονότα γύρω από τον Ρίτσαρντ Τζούελ, που, ενώ έσωσε ανθρώπινες ζωές, βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI και του Τύπου και είδε τη ζωή του να διαλύεται για πάντα. Ο σπουδαίος δημιουργός αφηγείται την τραγική πορεία της διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης. Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε έναν βομβιστικό μηχανισμό και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, το 1996. Χάρη στην ακαριαία δράση του μετατράπηκε σε ήρωα. Μέσα σε λίγες μέρες, όμως, έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI και κατηγορήθηκε από τον Τύπο και το κοινό, χωρίς βάσιμες αποδείξεις. Από τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά και αμετάκλητα.

BAD BOYS FOR LIFE

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Κρις Μπρέμνερ, Πίτερ Κρεγκ, Τζο Κάρναχαν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Βανέσα Χάντζενς, Αλεξάντερ Λούντβιχ

Το αχτύπητο δίδυμο των Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς επιστρέφει στους αγαπημένους ρόλους των ντετέκτιβ Μάικ Λάουερι και Μάρκους Μπέρνετ με μια καταιγιστική περιπέτεια που ανανεώνει τη δημοφιλή σειρά των «Κακών Παιδιών» της αστυνομίας του Μαϊάμι. Πάνω που ο ντετέκτιβ Μάρκους (Μάρτιν Λόρενς) αρχίζει να αποσύρεται από την ενεργό δράση και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, εμφανίζεται μια θανάσιμη απειλή στη ζωή του συναδέλφου του Μάικ (Γουίλ Σμιθ). Ο Μάρκους πρέπει να βοηθήσει, άλλωστε και ο Μάικ οικογένεια είναι. Η άκρως επικίνδυνη καινούργια αποστολή είναι υπόθεση και των δύο.