Της Κορέας στα Όσκαρ - Free Sunday
Της Κορέας στα Όσκαρ

Της Κορέας στα Όσκαρ

Τον απόλυτο θρίαμβο ολοκλήρωσε η εκπληκτική ταινία «Παράσιτο» κατακτώντας το Oscar καλύτερης ταινίας, ολοκληρώνοντας έτσι τη βραδιά με τέσσερα χρυσά αγαλματίδια.

Η ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο ερχόταν ως outsider στη βραδιά, όμως κατάφερε και έκανε την απόλυτη έκπληξη κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της ακαδημίας κινηματογράφου!

Μαζί με αυτό, το «Παράσιτο» κατέκτησε το Oscar διεθνούς ταινίας, το Oscar σκηνοθεσίας και το Oscar πρωτότυπου σεναρίου!

 

 

 

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ήταν η νικήτρια της κατηγορίας για τον Α’ γυναικείο ρόλο στα φετινά Oscar.

Η 50χρονη ηθοποιός, φαβορί από την πρώτη στιγμή, κατέκτησε το αγαλματίδιο για την ερμηνεία της ως Τζούντι Γκάρλαντ, στην ομώνυμη ταινία.

Η ηδη βραβευμένη με Όσκαρ B' Γυναικείου ρόλου, Ζελβέγκερ, ένιωσε, ένα αίσθημα βαριάς ευθύνης υποδυόμενη την θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια, Τζούντι Γκάρλαντ όσο πιο πιστά μπορούσε στην ταινία «Judy», η ξεκίνησε το ταξίδι της την Τρίτη 10/9 στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και καταχειροκροτήθηκε. 

χαρακτήρισε τον ρόλο της ως «ένα είδος διαρκούς εξερεύνησης» ανάμεσα στο δημόσιο πρόσωπο και στις προσωπικές εμπειρίες της Τζούντι Γκάρλαντ.

«Υπάρχουν πολλές παράμετροι που είναι μη διαπραγματεύσιμες και έχουν καταγραφεί δημοσίως και μέσα από τα λόγια της ίδιας της Τζούντι. Επομένως νιώθεις κατά κάποιον τρόπο μια αίσθηση ευθύνης για να τα αναπαραστήσεις με όσο πιο αυθεντικό τρόπο μπορείς.

Και έπειτα τα υπόλοιπα ήταν αρκετά δύσκολο να τα γνωρίζω γιατί μιλάμε για πολύ ιδιωτικές στιγμές που δεν έχουν γίνει γνωστές και είναι μια ερμηνεία του πώς θα μπορούσε, υπό εκείνες τις συνθήκες, να βιώνει τις εμπειρίες αυτές ο άνθρωπος που τις ζούσε», δήλωσε η Ρενέ Ζελβέγκερ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Our heroes unite us." Renee Zellweger accepts the #Oscar for Best Actress

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vulture (@vulture) στις

Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Από όταν και κυκλοφόρησε η ταινία Τζόκερ ο Χοακιν Φίνιξ φαινόταν να είχε «κλειδώσει» το χρυσό αγαλματίδιο. Το μόνο που έμενε ήταν αυτό να επισημοποιηθεί.

Την πρώτη πολύ μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε ο Μπονγκ Τζουν Χο, ο οποίος κέρδισε το Oscar σκηνοθεσίας για την ταινία του «Παράσιτο».

Στη Λόρα Ντερν το βραβείο του Β’ γυναικείου ρόλου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@lauradern will not not win an #Oscar ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vulture (@vulture) στις

Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι και πραγματικότητα. ο Μπραντ Πιτ κατέκτησε το πρώτο Oscar της βραδιάς, αυτό του Β΄ανδρικού ρόλου. Ο Μπραντ Πιτ, μετά τη χρυσή σφαίρα και μια σειρά από βραβεία, κατακτά το πιο σημαντικό εξ αυτών. Το αγαλματίδιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ».