Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

ΠΕΡΣΟΝΑ

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπίμπι Άντερσον, Λιβ Ούλμαν

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να τη θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθισή της. Σύντομα, μεταξύ των δύο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

«Με το “Περσόνα” άγγιξα τα όρια στα οποία θα μπορούσε να φτάσει η διάνοιά μου» είχε πει για την ταινία του ο Μπέργκμαν, ενώ το «New Yorker» είχε γράψει: «O Μπέργκμαν στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Με έντονα κοντινά που προκαλούν αμηχανία, γωνίες λήψης που αποπροσανατολίζουν, με ονειρικές εικόνες και σκηνές φαντασίας, ο Μπέργκμαν πραγματεύεται το δομικό αντικείμενο του έργου του στο σύνολό του: τον εσωτερικό εαυτό μας, αλλά πάνω απ’ όλα το προσωπικό του ταραχώδες όραμα».

   

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

TRIP TO GREECE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάικλ Γουιντερμπότομ ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρομπ Μπράιντον, Στιβ Κούγκαν

Οι οπαδοί της σειράς «The Trip» του Μάικλ Γουιντερμπότομ μπορούν να αρχίσουν να πανηγυρίζουν, καθώς ο Ρομπ Μπράιντον και ο Στιβ Κούγκαν ετοίμασαν το τέταρτο σίκουελ του ολοένα και πιο δημοφιλούς κωμικού franchise. Οι δυο ηθοποιοί συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στη χώρα μας. Από την αρχαία Τροία κατευθύνονται προς την Ελλάδα, βαδίζοντας στα βήματα του Οδυσσέα. Εξερευνούν με δέος τον ελληνικό πολιτισμό, την Ιστορία, σε εκπληκτικές τοποθεσίες, όπως οι Δελφοί, η Αθήνα, η Επίδαυρος, η Ύδρα, το Σπήλαιο Διρού, η Πύλος κ.ά. Δοκιμάζουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συναντιούνται με την ελληνική μουσική και αισθάνονται ελεύθεροι να σχολιάσουν ό,τι όμορφο ή ό,τι ιδιαίτερο βλέπουν. Οι ηθοποιοί υποδύονται φανταστικές εκδοχές του εαυτού τους καθώς διασχίζουν την Ελλάδα σε ένα ταξίδι έξι ημερών. Σε ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό οδικό ταξίδι, οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στον πολιτισμό, στη διατροφή και στη φιλοξενία.

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGHBORHOOD

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάριελ Χέλερ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τομ Τζούνοντ ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Χανκς, Μάθιου Ρις, Κρις Κούπερ, Σούζαν Κελέτσι Γουότσον, Γουέντι Μακένα, Κριστίν Λάτι

Δεκαετία του 1990. Όταν ένας βαριεστημένος και σκεπτικιστής συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Φρεντ Ρότζερς, παρουσιαστή ενός παιδικού εκπαιδευτικού τηλεοπτικού σόου, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί σε μια συγκινητική βιογραφία και υποδύεται τον Μίστερ Ρότζερς, τον θρυλικό τηλεοπτικό παρουσιαστή του μακροβιότερου παιδικού προγράμματος της Αμερικής, που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων για πάνω από 30 χρόνια.

Το διαχρονικό μήνυμα της ταινίας για τη δύναμη της ευγένειας –που επιβάλλεται θριαμβευτικά στον κυνισμό– βασίζεται στην αληθινή ιστορία της φιλίας ανάμεσα στον διάσημο παρουσιαστή και έναν επιφυλακτικό δημοσιογράφο (ο βραβευμένος με EMMY Μάθιου Ρις) που αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για το φαινόμενο Mister Rogers.