Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς
The Light between Oceans
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ντέρεκ Σιανφράνς
Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζακ Τόμσον, Γκάρι ΜακΝτόναλντ, Τζέιν Μενελάους.
Διανομή: Odeon
Διάρκεια: 133


Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας. Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά ορφανό μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους…  Ο Ντέρεκ Σιανφράνς («Blue Valentine») σκηνοθετεί τους Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ και Ρέιτσελ Βάις στην κινηματογραφική μεταφορά του συγκλονιστικού ομώνυμου μπεστ-σέλερ μυθιστορήματος, που συγκίνησε στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Λυρικό, ανθρώπινο και συγκινητικό, το μυθιστόρημα της Μ.Λ. Στέντμαν «Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» έγινε ένα λογοτεχνικό φαινόμενο το 2012, δηλαδή αμέσως όταν δημοσιεύθηκε, συγκινώντας εκατομμύρια αναγνωστών σε πάνω από 35 γλώσσες (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη».

Η πάντα επίκαιρη πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, οι συνέπειες του πολέμου και οι αρρώστιες που μπορεί να κρύβει η ειρήνη, το θαύμα της αγάπης και ο κίνδυνος της έλλειψης ορίων, μπλέκονται σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές ένα νεαρό ζευγάρι που τολμά να πιστέψει ότι τα όνειρά του θα γίνουν πραγματικότητα, χωρίς να υπολογίζει το βαρύ τίμημα.

Δείτε εδώ το τρέιλειρ:

Jack Reacher: ποτέ μη γυρίζεις πίσω

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζβικ
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόμπι Σμάλντερς, Άλντις Χοντζ
Διάρκεια: 118’
Διανομή: UIP

Με τα πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε στο παγκόσμιο box office η πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ ήταν δεδομένο πως ο Τομ Κρουζ θα πρωταγωνιστούσε (συμμετέχοντας και πάλι και στην παραγωγή) στην επόμενη ταινία, στον ομώνυμο ρόλο.  Μια περιπέτεια μυστηρίου και κατασκοπείας βασισμένη στο best seller του Λι Τσάιλντ “Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω”, έρχεται στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζβικ, σκηνοθέτη και συνεργάτη του Τομ Κρουζ και στην ταινία The Last Samurai.

Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, "ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη", εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός "σκληρός" της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις... 

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

SIERANEVADA
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Κρίστι Πουίου
Παίζουν: Μίμι Μπρανέσκου Ντάνα Ντογκάρου Σορίν Μεντελένι Μπόγκνταν Ντουμιτράσε 
Διανομή: Seven Films
Διάρκεια: 173’

Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Λάρι σχεδιάζει να περάσει ένα Σαββατόβραδο με την οικογένεια του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Βρίσκει τον εαυτό του όμως αντιμέτωπο με τους φόβους του και το παρελθόν του, αναγκασμένος να αμφισβητήσει τη θέση του στην οικογένεια.

Ο ρουμάνος σκηνοθέτης Κρίστι Πουίου εμπνεύστηκε το σενάριο της ταινίας από το μνημόσυνο του δικού του πατέρα, κατά τη διάρκεια του οποίου φίλοι και συγγενείς κατάφερνα να μαλώσουν για την ιστορία του κομμουνισμού. Ο Πουίου Τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για την ταινία Καφές και Τσιγάρα το 2004. Ακολούθησε Ο Θάνατος του κ.Lazarescu ,  η οποία τιμήθηκε με το Μέγα Βραβείο του Τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2005 μεταξύ των αναρίθμητων βραβείων που απέσπασε. Το Sieranevada είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του.


Δείτε εδώ το τρέιλερ: