Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

The Stopover

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Μιριέλ Κουλέν, Ντελφίν Κουλέν ΠΑΙΖΟΥΝ: Soko, Αριάν Λαμπέντ, Τζίντζερ Ρομάν, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάκης Παπαδημητρίου ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Από το 2008, κάθε Γάλλος στρατιώτης που επιστρέφει από αποστολή περνάει από μια περίοδο αποσυμπίεσης (ισχύει και για τους Αμερικανούς, καθώς και τους Καναδούς). Πηγαίνουν για τρεις μέρες σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, όπου υποτίθεται ότι ξεχνάνε τον πόλεμο και χαλαρώνουν. Το πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί από ψυχολόγους του στρατού, περιλαμβάνει υδρόβια γυμναστική και χαλάρωση, εκδρομές με σκάφος και ομαδικές συνεδρίες. Η Ορόρ και η Μαρίν είναι δύο νέες γυναίκες με δυναμική προσωπικότητα. Ξέρουν η μία την άλλη από την παιδική τους ηλικία, προέρχονται από μεσοαστικές οικογένειες. Αποφάσισαν να κάνουν αυτό που συνήθως επιλέγουν οι νέοι που θέλουν μια διέξοδο: κατατάσσονται στον στρατό. Για την ελευθερία και τα χρήματα που αυτό συνεπάγεται, αλλά και γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες, ότι είναι ίσες. Επίσης, γιατί θέλουν να δουν άλλες χώρες. Καθώς επιστρέφουν από το Αφγανιστάν, κάνουν μια ενδιάμεση στάση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Κύπρου. Εκεί, ανάμεσα στους τουρίστες που παραθερίζουν, έχουν στη διάθεσή τους τρεις μέρες για να αποσυμπιεστούν. Όμως δεν είναι εύκολο να ξεχάσουν τη μάχη και να αφήσουν τη βία πίσω τους. Οι ταλαντούχες αδελφές Κουλέν («17 Κορίτσια») επιστρατεύουν δύο εκφραστικές ηθοποιούς, την Αριάν Λαμπέντ (Βραβείο Volpi Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Φεστιβάλ Βενετίας) και τη Γαλλίδα τραγουδοποιό Soko, σε ρόλο στρατιωτών μετά από αποστολή στο Αφγανιστάν.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται
Fantastic beasts and where to find them

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Γέιτς ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Έντι Ρεντµέιν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαµάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Ρον Πέρλμαν, Γιον Βόιτ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 133΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

Η ταινία «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» θα μας γνωρίσει μια νέα εποχή του κόσμου των μάγων της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, δεκαετίες πριν από τις ταινίες «Χάρι Πότερ» και σχεδόν μισό κόσμο μακριά. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν («The Theory of Everything», «The Danish Girl») πρωταγωνιστεί ως ο μαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ, ενώ στη σκηνοθεσία συναντάμε και πάλι τον Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τεσσάρων τελευταίων ταινιών «Χάρι Πότερ». Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικανούς) αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί από προσώπου Γης. Η ταινία αποτελεί το σεναριακό ντεμπούτο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ στον κινηματογράφο, της οποίας τα πολυαγαπημένα βιβλία «Χάρι Πότερ» μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, αποτελώντας ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises στην ιστορία του σινεμά.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Στην καρδιά του δάσους
Into the forest

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Πατρίσια Ροζεμά ΠΑΙΖΟΥΝ: Έλεν Πέιτζ, Ίβα Ρέιτσελ Γουντ, Μαξ Μινγκέλα ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Ύστερα από μια τεραστίων διαστάσεων διακοπή ρεύματος που ρίχνει τη Βόρεια Αμερική στο χάος, δυο αδελφές θα πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους μέσα σε αυτή τη νέα και τρομακτική κατάσταση. Κρυμμένες στο απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι της οικογένειάς τους, η Nελ και η Εύα σταδιακά αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, καθώς το blackout συνεχίζεται και οι προμήθειες εξαντλούνται. Δραματικό θρίλερ σε σκηνοθεσία της Πατρίσια Ροζεμά («I’ve heard the mermaids singing», «Mansfield Park»), η οποία υπογράφει και το σενάριο βασισμένη στην best-selling νουβέλα της Τζιν Χέγκλαντ. Αν και με πλοκή που παραπέμπει σε αποκαλυπτικό δράμα, το χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ της Ροζεμά εστιάζει περισσότερο στη σχέση των δυο αδελφών και πολύ λιγότερο στο γεγονός που προκαλεί την κατάρρευση του πολιτισμού. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο με ανάμεικτες κριτικές.

Δείτε εδώ το τρέιλερ: