Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Passengers
Σκηνοθεσία: Morten Tyldum Σενάριο: Morten Tyldum

Παίζουν: Starring Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia. Διάρκεια: 116’

Δύο από τους πιο ταλαντούχους, όμορφους και γήινους ηθοποιούς του Χόλιγουντ συναντιούνται, ερωτεύονται και κινδυνεύουν με αφορμή μια ρομαντική ιστορία αγάπης, ένα άρτιο δείγμα επιστημονικής φαντασίας και μία απολαυστική διαστημική περιπέτεια. Ο Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) και η Jennifer Lawrence (The Hunger Games) είναι οι Passengers στη νέα ταινία του Morten Tyldum (The Imitation Game) και ενσαρκώνουν τους επιβάτες ενός πολυτελούς διαγαλαξιακού διαστημοπλοίου με απίθανη χημεία, πολύ χιούμορ και τρυφερότητα. Μαζί τους σε ρόλο εξομολογητή και μπάρμαν, εμφανίζεται ο Michael Sheen (Masters of Sex TV series) με μια εξαιρετική ερμηνεία. Το Passengers είναι μια μεγάλη υπερπαραγωγή με εντυπωσιακά σκηνικά, καθηλωτικές σκηνές δράσης, συγκινητικές και αστείες στιγμές και ένα ακατανίκητο πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Σύνοψη

Δύο ξένοι, ο Jim (Chris Pratt) και η Aurora (Jennifer Lawrence), είναι συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι που διαρκεί 120 χρόνια και έχει για προορισμό του έναν πλανήτη πολύ μακριά από τη Γη. Ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον όταν μια μηχανική βλάβη αφυπνίζει μόνο αυτούς 90 χρόνια νωρίτερα από αυτό που ήταν προγραμματισμένο για τους συνολικά 5000 ναρκωμένους επιβάτες. Οι δύο τους εντοπίζουν τη βλάβη που κάνει το διαστημόπλοιο να καταρρέει σταδιακά,  και θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να σωθούν οι ίδιοι, αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες της πιο μαζικής μετανάστευσης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Δείτε εδώ το trailer: 

Γιατί αυτόν;

Why Him?

Σενάριο- Σκηνοθεσία:Τζον Χάμπεργκ. Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Μπράιαν Κράνστον, Μέγκαν Μουλάλι, Ζόι Ντόιτς  

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο τρυφερός πλην υπερπροστατευτικός μπαμπάς, Νεντ Φλέμινγκ (Μπράιν Κράνστον), ταξιδεύει στην Καλιφόρνια για να επισκεφτεί την κόρη του στο Στάνφορντ. Εκεί συναντάει για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής του: τον φίλο της κόρης του, τον Λερντ Μέιχιου (Τζέιμς Φράνκο). Ο Μέιχιου είναι ένας κοινωνικά απροσάρμοστος αλλά καλοπροαίρετος δισεκατομμυριούχος της Σίλικον Βάλεϊ. Ο Νεντ πιστεύει ότι ο Λερντ, ο οποίος δεν περνάει τίποτα από κανένα φίλτρο, είναι απολύτως αταίριαστος και ακατάλληλος για την κόρη του. Και η αγωνία του άτυχου πατέρα κορυφώνεται, όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ είναι έτοιμος να κάνει πρόταση γάμου στην κόρη του. 

Λίγα λόγια για την ταινία και τους ηθοποιούς

Οι παραγωγοί Σον Λέβι, Νταν Λεβίν, Μπεν Στίλερ και Τζόνα Χιλ αποφάσισαν να δώσουν μία φρέσκια ματιά στην κλασική ιστορία του αγχωμένου πατέρα που δε τα βρίσκει με τον σύντροφο της κόρης του. Το πρωταρχικό τους μέλημα ήταν οι δύο βασικοί χαρακτήρες να είναι συμπαθείς από το κοινό, έτσι ώστε το γέλιο να βγαίνει εξαιτίας τους και όχι εις βάρος τους. Το να βρεθούν οι κατάλληλοι ηθοποιοί ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Η χημεία ανάμεσα στον Κράνστον και τον Φράνκο ήταν στιγμιαία. Για τον Κράνστον, η ταινία του προσέφερε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κωμωδία, ένα είδος που είχε εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια. Ο Φράνκο, έχοντας πλέον καθιερωθεί στην κωμωδία, κυρίως εξαιτίας των συνεργασιών του με τον Σεθ Ρόγκεν, ενδιαφερόταν να εξερευνήσει το είδος ακόμη περισσότερο. 


Δείτε εδώ το trailer: 

Το Σινικό Τείχος

The Great Wall

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού. Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Άντι Λάου, Τζινγκ Τιάν, Λου Χαν.


H πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του διάσημου, εικονοπλάστη σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού («Ήρωας», «Ιπτάμενα στιλέτα»), γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Κίνα, είναι μια μεγαλειώδης κινηματογραφική ταινία που αφορά σ’ ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του ανθρώπου, το Σινικό Τείχος, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Όταν δύο μισθοφόροι πολεμιστές (στους ρόλους οι Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ) κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος, τότε διαπιστώνουν, κατάπληκτοι, τον πραγματικό λόγο που αυτό κατασκευάστηκε. Καθώς κύματα επιδρομών υπερφυσικών τεράτων που, σύμφωνα με το θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Τείχος, η αναζήτηση της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού κι αυτοσυνείδησης. Οι δύο μισθοφόροι ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη. Η δράση της ταινίας τοποθετείται περίπου στο 1100 μ.Χ., την περίοδο της δυναστείας των Σονγκ και η ιστορία προτείνει ως αιτία κατασκευής του Σινικού Τείχους την ανάγκη προστασίας των Κινέζων από την επιδρομή του μυθικού τέρατος Τάο Τέι, που «ζωντανεύει» κάθε 60 χρόνια και εξορμά από το Όρος του Νεφρίτη με σκοπό να τραφεί με ανθρώπους.

Δείτε εδώ το τρέιλερ: 

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ

LA TORTUE ROUGE

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ

Σενάριο: Πασκάλ Φεράν, Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ

Το Studio Ghibli του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του, και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί σε ένα εκπληκτικό animation.

Δείτε εδώ το τρέιλερ: