Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Jackie
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν
Σενάριο: Νόουα Οπενιμ
Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Μπίλι Κράνταπ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Τζον Χαρτ
Διανομή: Feelgood
Διάρκεια: 100’

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι, κι όταν λέμε Τζάκι εννοούμε φυσικά την Κένεντι. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου, η Πρώτη Κυρία παλεύει με το πένθος και την αγωνία να επανακτήσει την πίστη της, να παρηγορήσει τα παιδιά της και να προσδιορίσει την πολιτική κληρονομία του συζύγου της. Ήταν μόλις 34 ετών όταν ο σύζυγος της εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Κομψή και μυστηριώδης, έγινε αυτόματα ένα παγκόσμιο είδωλο, μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον κόσμο. Το γούστο της στα ρούχα, στη διακόσμηση και στις τέχνες ήταν αντικείμενο θαυμασμού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Πόρτμαν παραδίδει μαθήματα υποκριτικής, καθώς αφομοιώνει έναν υπαρκτό εμβληματικό χαρακτήρα και τον μεταπλάθει σε μια εξίσου συμβολική κινηματογραφική ηρωίδα που στέκει αυτούσια στον άρτιο και ευαίσθητο κόσμο του σκηνοθέτη. Ο χιλιανός σκηνοθέτης, Πάμπλο Λαρέν, ζωνταντεύει το σενάριο του Νόουα Οπενιμ (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Φεστιβάλ Βενετίας) απαλλαγμένος από τις συμβάσεις μιας χολιγουντιανής αυτοβιογραφίας και βυθίζεται στις διαφορετικές εκφάνσεις μιας κατά τα άλλα υπερ-εκτεθειμένης προσωπικότητας στις πιο δύσκολες μέρες της ζωής της. Η Τζάκι μας ανοίγει μια πόρτα στον ιδιωτικό κόσμο μιας από τις πιο αγαπημένες αμερικανικές προσωπικότητες, μιας μυστηριώδους και απόμακρης γυναίκας που παλεύει με την πίστη, την ιστορία, τον μύθο και την απώλεια. 


Δειτε εδώ το trailer:


Resident Evil: To Τελευταίο Κεφάλαιο
(Resident Evil: The Final Chapter)

Σενάριο- σκηνοθεσία: Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Άλι Λάρτερ, Ίαν Γκλεν, Γουίλιαμ Λέβι, Σον Ρόμπερτς
Διανομή: Feelgood
Διάρκεια: 106’

Το Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο, είναι η έκτη και τελευταία ταινία της άκρως επιτυχημένης μεταφοράς του διάσημου video game στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος του Resident Evil: Η Τιμωρία. Η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού η Άλις (Μίλα Γιόβοβιτς)  προδόθηκε από τον Γουέσκερ (Σον Ρόμπερτ) στην Ουάσιγκτον και οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ηρωίδα μας καλείται να επιστρέψει στο Raccoon City, όπου η σατανική Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το τελικό χτύπημα. Σε μια παλικαρίσια μάχη με το χρόνο, η Άλις θα ενώσει τις δυνάμεις της σε αυτή την τελευταία της αποστολή με παλιούς γνώριμους και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες συμμαχίες. 

Δειτε εδώ το trailer:


Ο καλύτερος φίλος σου
A Dog’s Purpose

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Σενάριο: Κάθριν Μίτσον
Παίζουν: Μπριτ Ρόμπερτσον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ, Ντένις Κουέιντ
Διανομή: Odeon
Διάρκεια: 120’


Το 1962, ο οκτάχρονος Ίθαν Μοντγκόμερι (Μπράις Γκέισαρ) και η μητέρα του (Τζούλιετ Ράιλανς) διασώζουν ένα κουτάβι γκόλντεν ριτρίβερ που ανακαλύπτουν να υποφέρει σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Παρά τις αμφιβολίες του πατέρα του Ίθαν (Λιούκ Κίρμπι), η οικογένεια υιοθετεί το κουτάβι που το ονομάζουν Μπέιλι και έκτοτε ξεκινάει  η φιλία μιας ολόκληρης ζωής. Ο Μπέιλι είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη του Ίθαν. Τον ταΐζει, τον βγάζει βόλτα και τον εκπαιδεύει, μαθαίνοντάς του μοναδικά κόλπα.  Ξεκινώντας το κολλέγιο όμως, ο Ίθαν υποχρεώνεται να αφήσει τον πιστό του φίλο στο πατρικό του σπίτι. Κατά τη διάρκεια που ο Ίθαν φοιτά, ο Μπέιλι αρρωσταίνει και πεθαίνει. Κι ενώ νομίζουμε ότι αυτό είναι το τέλος της σχέσης τους, ο Μπέιλι ξαναγεννιέται στο σώμα του Έλι, ενός γερμανικού ποιμενικού που δουλεύει με την αστυνομία του Σικάγο. Στη συνέχεια, ο Μπέιλι ξαναγεννιέται ως σκύλος ράτσας κόργκι με το όνομα Τίνο και μετά ως αυστραλέζικος ποιμενικός με το όνομα Μπάντι. Βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα του Γ. Μπρους Κάμερον, «A Dog’s Purpose» η ταινία ακολουθεί τη συγκινητική κι εκπληκτική ιστορία ενός αφοσιωμένου σκύλου κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών. 

Δειτε εδώ το trailer: