Πάμε σινεμά; (τρέιλερς) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Πάμε σινεμά; (τρέιλερς)

Αφανείς Ηρωίδες
Hidden Figures
Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι 
Σενάριο: Άλισον Σρέντερ
Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μόνα, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ
Διανομή: Odeon

Διάρκεια: 127’

Όλοι ξέρουμε για την αποστολή Apollo. Όλοι μπορούμε αμέσως να πούμε τα ονόματα των ατρόμητων αστροναυτών που πήγαν πρώτοι στο διάστημα: Τζον Γκλεν, Άλαν Σέπαρντ και Νιλ Άρμστρονγκ. Παρ’ όλα αυτά, η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον δεν είναι ονόματα που θα συναντήσει κανείς στα σχολικά βιβλία. Ακόμη χειρότερα, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία. Η ταινία αφηγείται την ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Πέρα όμως από το πολύ συγκεκριμένο γεγονός, η ταινία τοποθετείται χρονικά σε ένα από τα πιο σημαντικά σταυροδρόμια της Αμερικάνικης ιστορίας: τη συνεχή μάχη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τον Ψυχρό Πόλεμο χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και τη φιλοδοξία να είναι η πρώτη υπερδύναμη που θα έχει ανθρώπινη παρουσία στο Διάστημα. 

Δείτε εδώ το trailer:




The Founder
Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ 
Σενάριο: Ρόμπερτ Σίγκελ
Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Λόρα Ντερν, ο Τζον Κάρολ Λυντς, ο Μπι Τζέι Νόβακ, Νικ Όφερμαν.
Διανομή: Spentzos
Διάρκεια: 115'

Το The Founder ακολουθεί την πραγματική ιστορία του Ρέι Κροκ (Michael Keaton), ενός μέτριου πωλητή από το Ιλινός, που όταν γνώρισε τους Μακ και Ντικ McDonald, ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου με εξειδίκευση στα burger, στην Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950, εντυπωσιάστηκε από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού των δύο αδερφών και είδε ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση ενός franchise. Προσπαθώντας να παρακάμψει τα δύο αδέρφια και τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψε μαζί τους, όταν αυτοί  αρνούνται να αυξήσουν το ποσό που εισπράττεται από την franchise, ξεκινάει ν' αγοράζει οικόπεδα για να τα μισθώσει σε όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν εστιατόρια με franchise. Μετά απ' αυτό, ο Kroc θα βγάλει πολλά λεφτά. 'Οταν οι McDonald αντιδρούν, τους εξηγεί κυνικά ότι έχει τα μέσα να πληρώσει δικηγόρους που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία εώς την οριστική χρεοκοπία τους. Τα δυό αδέρφια θα αναγκαστούν τελικά να αποχωρήσουν έναντι ενός ασήμαντου ποσού αναλογικά με τα κέρδη και εκείνος να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων. 

Δείτε εδώ το trailer:


Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα

El Hombre de las Mil Caras 
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Σενάριο: Ραφαέλ Κόμπος, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Παίζουν: Εδουάρδo Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Μάρτα Ετούρα και Κάρλος Σάντος.
Διάρκεια: 123’
Διανομή: Tanweer

Ο Ο Ανθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα  είναι η απίστευτη, αλλά αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα. Μια ιστορία απάτης που έχει στο επίκεντρό της έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Φρανσίσκο Παέζα υπήρξε επιχειρηματίας, Ελβετός τραπεζίτης, έμπορος όπλων σε διεθνές επίπεδο, playboy, ζιγκολό, διπλωμάτης, κλέφτης, μυστικός πράκτορας, κατάσκοπος. Όταν η ισπανική κυβέρνηση τον πρόδωσε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο ίδιος έχει χρεοκοπήσει, έχοντας τη βούλα του απατεώνα δεν μπορεί να ξεκινήσει άλλη δουλειά, ενώ η σχέση του με την Γκλόρια, τη σύζυγό του για 15 έτη, έχει τελειώσει. Όντας σε αυτές τις συνθήκες, δέχεται μια επίσκεψη από τον Λουίς Ρολντάν, πρώην ισχυρό Αρχηγό της Ισπανικής Αστυνομίας, ο οποίος προσφέρει στον Παέζα ένα εκατομμύριο δολάρια, αν τον βοηθήσει να κρύψει δώδεκα εκατομμύρια πεσέτες που έχει υπεξαιρέσει από τον δημόσιο προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχό του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το δαιμόνιο μυαλό του Παέζα βλέπει την τέλεια ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για το παρελθόν και ταυτόχρονα να βελτιώσει τα οικονομικά του. Με τη βοήθεια του Χεσούς Καμόες, στενού συνεργάτη του, θα ενορχηστρώσει ένα περίπλοκο, πανέξυπνο σχέδιο που θα ζήλευε και ο καλύτερος ταχυδακτυλουργός.

Δείτε εδώ το trailer: