Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» με τη Λένα Διβάνη στο Cosmote History HD - Free Sunday
Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» με τη Λένα Διβάνη στο Cosmote History HD

Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» με τη Λένα Διβάνη στο Cosmote History HD

  • TV

Ο βίος και η πολιτεία αλησμόνητων ζευγαριών, που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας με την πολιτική τους δράση ή την καλλιτεχνική τους πορεία, παρουσιάζονται στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά βασίζεται στο νέο βιβλίο «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας» της συγγραφέως Λένας Διβάνη, η οποία υπογράφει το σενάριο και παρουσιάζει τα 9 επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» κάνουν πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22.00 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 19.00. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς παρουσιάζει τη θυελλώδη ερωτική σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και τη «βασίλισσα» του ελληνικού θεάτρου Κυβέλη Ανδριανού. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στη Χίο το 1919, όταν ο Παπανδρέου ήταν παντρεμένος με την αριστοκράτισσα Σοφία Μινέικο και η Κυβέλη σύζυγος του θεατρικού επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη και μητέρα τριών παιδιών. Η σχέση τους, αρχικά παράνομη, κατέληξε σε γάμο και τη γέννηση του γιού τους, Γιώργου.

Τα επόμενα επεισόδια θα μας βάλουν στα «άδυτα» του ιδιωτικού βίου των ζευγαριών: Νίκος Μπελογιάννης - Έλλη Παππά, βασιλιάς Παύλος - Φρειδερίκη, Ελευθέριος Βενιζέλος - Έλενα Σκυλίτση, Ίων Δραγούμης - Πηνελόπη Δέλτα - Μαρίκα Κοτοπούλη, Χαρίλαος Τρικούπης - Σοφία Τρικούπη, βασιλιάς Όθωνας - Αμαλία, Ιωάννης Καποδίστριας - Ρωξάνδρα Στούρτζα, Μαντώ Μαυρογένους - Δημήτριος Υψηλάντης. Ιστορικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και απόγονοι των ζευγαριών αποκαλύπτουν «άγνωστες» πτυχές της ζωής τους και δίνουν τη δική τους οπτική γωνία για το πώς η προσωπική ζωή των ανθρώπων αυτών επηρέασε τη δημόσια εικόνα και την καριέρα τους.

Όλα τα επεισόδια, αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» ανήκει στο νέο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Ιστορική Έρευνα - Σενάριο - Παρουσίαση: Λένα Διβάνη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, Τάκης Μπαρδάκος

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου, Μύρνα Τσάπα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κων/νος Φραγκόπουλος, Αμαλία Στολάτη

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβος Παπαδόπουλος

Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης, Δημοσθένης Ράπτης

Μουσική Επιμέλεια: Θάνος Παπαδέλης, Αναστάσιος Κάτσαρης

Ηχοληψία: Γιώργος Στούπης, Νίκος Πατελάρος

Sound Editing – Μιξάζ: Αναστάσιος Κάτσαρης

Έρευνα Αρχειακού Υλικού: Νικόλας Νικολαϊδης, Ηλίας Πανταζής

Τίτλοι - Γραφικά: Γιώργος Φουκαράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παγώνης Σπύρος

Β’ Κάμερα: Βάιος Μπάστος, Βασίλης Δημητριάδης, Παντελής Λαδάς, Μιχάλης Μπροκαλάκης, Μάνος Κριτσωτάκης, Στράτος Κουρλής

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή, Κατερίνα Βαρθαλίτου   

Λογίστρια: Ιωάννα Λιάπη

Εκτέλεση παραγωγής: BIG BANG, AeraDocs

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί - σπουδαστές:

Σέπε Γιάννης, Παπουτσόγλου Σοφία, Παπαβασιλείου Έλενα, Μικρόπουλος Λεωνίδας, Παραδείσης Μάριος, Σεμερτζίδης Μάκης, Κοτσαφτάκη Κωνσταντίνα, Κυριακού Κάλλυ, Μητράκα Ευανθία, Στολάτη Αμαλία, Ουλκέρογλου Νικόλας, Νταλανίκα Λιλή, Μυλόπουλος Ανδρέας, Πέρρος Δημήτρης, Αντωνιάδης Αντώνης, Βασιλειάδη Ανδρονίκη, Βελλοπούλου Κατερίνα, Γκινίκη Χρύσα, Ιωαννίδου Ρεγγίνα, Καραμέρη Χρυσιάννα, Κεσίλογλου Μαρία, Κωτσαδάμ Αμαλία, Κωνσταντίνου Κατερίνα, Λουπασάκη Ελευθερία, Παπαζήκου Αθανασία, Τσάτσαλη Ευριδίκη, Τσιμπουρλάς Στέφανος, Δραγώνα Νίνα