«Αέρηδες»: η ιστορία των ανέμων της Ελλάδας στη νέα παραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV - Free Sunday
  • TV

Τα είδη των ανέμων που πνέουν στην Ελλάδα, τις ονομασίες και τη σύνδεσή τους με τη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αέρηδες», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά 9 δεκάλεπτων επεισοδίων, που θα μεταδίδεται στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 21.00 και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή με τρία επεισόδια back-to-back.

Στην πρεμιέρα τους, οι «Αέρηδες» μας συστήνουν την Τραμουντάνα (Βοριάς), τον Απηλιώτη (Ανατολικός) και την Όστρια (Νοτιάς). Στα επόμενα επεισόδια θα γνωρίσουμε, επίσης, τους ανέμους Ζέφυρο, Σκίρων, Καικία ή Γραίγο, Λίβα και Σιρόκο, καθώς και τον «ταμία των ανέμων» Αίολο. Ταυτόχρονα με την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζουν, ακόμη, η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τη μουσική της αρχαιότητας» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ARTE France, καθώς και το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου», με θέμα την ιστορία του εγκλήματος στην Ελλάδα.

Αναζητώντας τη μουσική της αρχαιότητας - Νέο ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV-ARTE France

 

Σε μια αποθήκη του Μουσείου του Λούβρου, μια ομάδα ερευνητών ανακαλύπτει μια αρχαία μουσική σύνθεση γραμμένη σε έναν πάπυρο από την Ελλάδα. Πώς ηχούσε και ποιος ήταν ο δημιουργός της; Από τους Δελφούς μέχρι την Πομπηία, η νέα διεθνής συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το ARTE France, με τίτλο «Αναζητώντας τη μουσική της αρχαιότητας», μάς παρασύρει σε ένα ταξίδι αναβίωσης του αρχαίου ήχου και της αρχαιοελληνικής μουσικής (Πρεμιέρα - Σάββατο 5/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).  

Μηχανή του Χρόνου - Νέο επεισόδιο

Από τις ζωοκλοπές και τα εγκλήματα τιμής μέχρι τις μονομαχίες μεταξύ πολιτικών και ευγενών, ο Χρίστος Βασιλόπουλος παρουσιάζει την εξέλιξη του εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά τον πρώτο αιώνα της ύπαρξής της ως ανεξάρτητο κράτος. Νομικοί και εγκληματολόγοι μιλούν στο νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» για την προσπάθεια δημιουργίας ενός ποινικού κώδικα, που θα αντικαθιστούσε το εθιμικό δίκαιο που ίσχυε μέχρι τότε για την τιμωρία των εγκληματιών στη χώρα (Δευτέρα 7/6, 21.00).

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Info:

Σειρά

Ημέρα

Ώρα

Αναζητώντας τη μουσική της αρχαιότητας

Σάββατο 5/6

22.00

Αέρηδες

Κυριακή 6/6

21.00

Μηχανή του Χρόνου

Δευτέρα 7/6

21.00