H Maja Lunde στην Αθήνα - Free Sunday
H Maja Lunde στην Αθήνα

H Maja Lunde στην Αθήνα

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde θα βρεθεί στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο της Η ιστορία των μελισσών και να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων.
Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.

Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;
Η ιστορία των μελισσών είναι το πρώτο βιβλίο ενηλίκων της συγγραφέως, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε 25 χώρες, έχει λάβει μεταξύ άλλων διακρίσεων το βραβείο Bokhandlerprisen, υπήρξε best seller σε Νορβηγία και Γερμανία και έχει δρομολογηθεί ήδη η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας The Climate Quartet, ενώ το επόμενο βιβλίο της σειράς (με πρωτότυπο τίτλο Blue) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Πριν από το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία ενηλίκων, η συγγραφέας είχε ήδη καθιερωθεί ως σεναριογράφος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι τα βιβλία της για παιδιά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολυβραβευμένο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας, το οποίο επίσης θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του βιβλίου πατώντας εδώ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια Jorunn Økland.