Μόλις κυκλοφόρησαν - Free Sunday
Μόλις κυκλοφόρησαν

Μόλις κυκλοφόρησαν

Άνα Χουάνγκ, «Twisted love», μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, εκδόσεις Κλειδάριθμος

1 min

Ο πρώτος τόμος της best seller σειράς βιβλίων της Άνα Χουάνγκ, που έχει ενθουσιάσει χιλιάδες αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, έρχεται τώρα και στα ελληνικά. Μια ιστορία γεμάτη ένταση, ερωτισμό και σασπένς, με 50 εκατομμύρια views στο TikTok, σχεδόν 135.000 κριτικές στο goodreads, εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και ένα κοινό που λατρεύει την Αμερικανίδα κινεζικής καταγωγής συγγραφέα και αναμένει με αγωνία κάθε νέο βιβλίο της. Το 2023 θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι 3 τόμοι της σειράς Twisted. Στο τέλος του Twisted love θα υπάρχει ως δώρο για τους αναγνώστες το πρώτο κεφάλαιο του επόμενου βιβλίου: Twisted Games.

Ο Άλεξ Βόλκοφ είναι ένας δαίµονας µε αγγελικό πρόσωπο, που δεν µπορεί να ξεφύγει από το καταραµένο παρελθόν του. Μετά από µια τραγωδία που στοίχειωσε το µεγαλύτερο κοµµάτι της ζωής του, το αδίστακτο κυνήγι της επιτυχίας και η εκδίκηση αφήνουν ελάχιστο χώρο στη ζωή του για ζητήµατα καρδιάς. Αλλά, όταν αναγκάζεται να προσέχει την αδερφή του καλύτερού του φίλου, αρχίζει να νιώθει κάτι στο στέρνο του.

Λόρα Ντέιβ, «Λίγο πριν χαθείς», μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη, εκδόσεις Ψυχογιός

2 min

Οι απεγνωσμένες κλήσεις στον άντρα της μένουν αναπάντητες. Το μόνο που έχει στα χέρια της από εκείνον είναι ένα σημείωμα: Προστάτεψέ την.

Η νιόπαντρη Χάνα ξέρει τι της ζητάει ο Όουεν: Να προστατέψει την έφηβη κόρη του, την Μπέιλι, που έχασε τη μητέρα της με τραγικό τρόπο όταν ήταν μικρή. Αυτό που δεν ξέρει είναι για ποιο λόγο εξαφανίστηκε και ποιος στ’ αλήθεια ήταν, καθώς η ζωή τους εκτροχιάζεται – το αφεντικό του Όουεν συλλαμβάνεται για απάτη και η αστυνομία καλεί τη Χάνα για ανάκριση.

Πρέπει να μάθει την αλήθεια και γι’ αυτό θα αγωνιστεί μαζί με την Μπέιλι, παρόλο που η μικρή δεν την εμπιστεύεται. Όταν τα κομμάτια του παζλ αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους ωστόσο, δε θ’ αργήσουν και οι δυο να καταλάβουν πως οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα...

Ευσταθίου Νίκος, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα», εκδόσεις Παπαδόπουλος

3 min

«∆εν υπερβάλλω λέγοντάς σου πως έχω ζήσει τέσσερις ολόκληρες ζωές».

Τον Αύγουστο του ’92, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παιδί από τη Χειμάρρα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και παράλληλα τις καρδιές ολόκληρης της Ελλάδας, που τον υποδέχεται σαν ήρωα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος ∆ήμας συναντά στον κήπο του τον δημοσιογράφο Νίκο Ευσταθίου, για να μοιραστεί μαζί του τις αφηγήσεις μιας ζωής τόσο συναρπαστικής, που θυμίζει μυθιστόρημα.

Με την αφοπλιστική ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο ∆ήμας φανερώνει το σώμα πίσω από τον πρωταθλητή, τα συναισθήματα πίσω από τα μετάλλια και τη λάμψη τους, αλλά και τον σύζυγο, τον πατέρα, τον μετανάστη, παραμένοντας πάντοτε ο Πύρρος που γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία. Στο πλάι των αφηγήσεων του τετραπλού ολυμπιονίκη ξεπηδούν οι παρατηρήσεις και σταχυολογήσεις του συγγραφέα, και οι δυο τους συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας. Στο πορτρέτο του πρωταθλητή αντανακλάται η εικόνα μιας Ελλάδας που σκοντάφτει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, μεταβολίζοντας τις επιτυχίες και τις καταστροφές της, αναζητώντας τους ήρωές της και ανασκευάζοντας συνεχώς τα όνειρά της.

Μπεατρίς Γουίλιαμς, «Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα», μετάφραση: Μαρία Παΐζη, εκδόσεις Μίνωας

4 min

Το φθινόπωρο του 1948, η Άιρις Ντίγκμπι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Λονδίνο μαζί με τον Αμερικανό διπλωμάτη σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την απρόσμενη εξαφάνιση της οικογένειας. Εξοντώθηκαν άραγε από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών; Ή μήπως οι Ντίγκμπι αυτομόλησαν στη Μόσχα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ζωτικά μυστικά της Δύσης;

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ρουθ Μακάλιστερ παίρνει μια κάρτα από τη δίδυμη αδελφή της. Έχει να τη δει από τον επεισοδιακό αποχωρισμό τους στη Ρώμη το καλοκαίρι του 1940, όταν ολόκληρη η Ευρώπη βυθιζόταν στη δίνη του πολέμου και η Άιρις ερωτευόταν τρελά τον αινιγματικό αξιωματούχο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάσα Ντίγκμπι.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Ρουθ φεύγει για τη Μόσχα, ως σύζυγος του πράκτορα αντικατασκοπείας Σάμνερ Φοξ, ο οποίος έχει καταστρώσει ένα επισφαλές σχέδιο διαφυγής των Ντίγκμπι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

Η Μπεατρίς Γουίλιαμς εμπνέεται από τη δράση του δικτύου κατασκόπων του Κέιμπριτζ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και δημιουργεί ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκα και σασπένς.