8 βιβλία για μικρά παιδιά - Free Sunday
8 βιβλία για μικρά παιδιά

8 βιβλία για μικρά παιδιά

Mariño Soledad Romero, «Τυχερά ατυχήματα!», εικονογράφηση: Galbany Montse, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου, εκδόσεις Παπαδόπουλος

1 min

«Οι μόνοι άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη είναι όσοι δεν κάνουν ποτέ τίποτα», Γκαίτε (1749-1832) - Γερμανός ποιητής και δραματουργός.

Σε αυτό το βιβλίο έχουν την τιμητική τους τα λάθη: ο λάθος υπολογισμός, ο αυτοσχεδιασμός, το μπέρδεμα και η απροσεξία, που χάρη στην εφευρετικότητα και τη διορατικότητα όσων τα έκαναν, έγιναν «Τυχερά ατυχήματα!».

Ανακάλυψε τις πιο φανταστικές ιστορίες και περιπέτειες εκείνων που μεταμόρφωσαν τα λάθη τους σε ασυνήθιστα και καταπληκτικά πράγματα.

Angels Navarro, «Έτοιμοι να μάθουμε; Εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στις Νευροεπιστήμες - Για παιδιά 4 ετών», μετάφραση: Μαρία Γονιδάκη, εικονογράφηση: Maria Reyes Guijarro, εκδόσεις Μεταίχμιο

2 min

Μια πρωτοποριακή σειρά βιβλίων που βασίζεται και αξιοποιεί τις έρευνες ενός νέου διεπιστημονικού τομέα, των Νευροεπιστημών στην Εκπαίδευση.

Περιλαμβάνουν φύλλα με παιγνιώδεις δραστηριότητες που δεν καλλιεργούν μόνο βασικές δεξιότητες των μικρών παιδιών αλλά, κυρίως, τους δείχνουν πώς να μαθαίνουν.

Έφη Λαδά, «Όταν μεγαλώσω θα σας πω», εκδόσεις Ψυχογιός

3 min

Πολλές φορές οι μεγάλοι σκέφτονται τι θα μπορούσαν να γίνουν τα παιδιά όταν μεγαλώσουν. Το κοριτσάκι της ιστορίας δεν έχει καμία αγωνία για όσα αναρωτιούνται οι άλλοι για το μέλλον της. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτήν από το να παρατηρεί τα πάντα γύρω της και να αξιολογεί όσα βλέπει και ακούει. Όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή. Τώρα σημασία έχει να είναι παιδί. Όσο για το τι θα γίνει μετά; Ε, αυτό θα μας το πει όταν μεγαλώσει.

Έφη Σακκά, «Ο Ποντικός και η Μαντάμ Λι», εικονογράφηση: Κατερίνα Σωτηροπούλου

4 min

Μια φορά κι έναν καιρό

σε μια στάση του μετρό,

έμενε ένας ποντικός,

ντροπαλός και μοναχός...

«Μπονζούρ, μικρέ μου βοηθέ,

καλώς μας ήρθες στο ατελιέ»,

τον χαιρετίζει η Mαντάμ Λι,

μια μελαχρινή κοπέλα με πλεξούδα γαλλική.

Να σας συστήσουμε τον ποντικό και τη Μαντάμ Λι! Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δίδυμο που έρχεται να ταράξει τα νερά της παριζιάνικης ζωγραφικής και να μας δείξει πως η αγάπη, η αποδοχή και η φιλία είναι κι αυτά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης.

Ηλικίες: 3+

Mario Cuesta Hernando, «Ανταρκτική, Μια θαυμαστή ήπειρος», εικονογράφηση: Raquel Martín, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου, εκδόσεις Παπαδόπουλος

5 min

Ο συγγραφέας Mario Cuesta Hernando ταξίδεψε μαζί με επιστήμονες από όλο τον κόσμο με ένα ωκεανογραφικό σκάφος και επισκέφθηκαν έναν ερευνητικό σταθμό στα νότια της ηπείρου… που δεν ανήκει ουσιαστικά σε κανέναν. Μέσα από αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο μικροί και μεγάλοι αναγνώστες θα ανακαλύψουν τα φυσικά θαύματα του Νότιου Πόλου, θα γνωρίσουν τους πρώτους εξερευνητές, θα πάρουν μια γεύση από τη ζωή στους ερευνητικούς σταθμούς, και θα γνωρίσουν τη δουλειά των επιστημόνων. Περιβάλλον, ιστορία, φύση, γνώσεις και περιπέτεια συνδυάζονται μοναδικά σε ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει τα παιδιά να συμμετάσχουν στην προστασία του πλανήτη μας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Π.Λ. Τράβερς, «Μαίρη Πόπινς (Πολυτελής έκδοση)», εικονογράφηση: Λόρεν Τσάιλντ, μετάφραση: Μυρτώ Πιπίνη, εκδόσεις Ψυχογιός

6 min

Η Λόρεν Τσάιλντ υπογράφει μια διαχρονική δημιουργία, σε μια έκδοση πολυτελή και μοντέρνα. Όταν ο ανατολικός άνεμος φέρνει τη Μαίρη Πόπινς στο σπίτι της οικογένειας Μπανκς κι εκείνη ανεβαίνει τη σκάλα γλιστρώντας στην κουπαστή, η ζωή της Τζέιν και του Μάικλ, των παιδιών της οικογένειας, αλλάζει: Μαγικά κι απρόσμενα, όλα έρχονται τα πάνω κάτω… Το βιβλίο αυτό, μια καινούργια έκδοση για μια καινούργια γενιά αναγνωστών, έχει καταφέρει να μεταφέρει το μυστήριο και τη μαγεία μιας από τις πλέον αξιαγάπητες ηρωίδες της λογοτεχνίας. Mε τα απαράμιλλα χρώματά τους, τα κολάζ και το ιδιαίτερο στιλ τους, οι εικόνες της Λόρεν Τσάιλντ εντυπωσιάζουν και θα γεμίσουν χαρά τις καρδιές τόσο των νέων, όσο και των παλαιότερων αναγνωστών.

Νίκος Καζαντζάκης, «Μέγας Αλέξανδρος», εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου, εκδόσεις Διόπτρα

7 min

O Νίκος Καζαντζάκης, με αφηγητή τον Στέφανο, ένα νεαρό αγόρι, αναδημιουργεί την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας τις πολλαπλές όψεις του. Η μόρφωση και ο ηρωισμός –στοιχεία που άντλησε ο Αλέξανδρος από τον Αριστοτέλη και τον Όμηρο– είναι καταλυτικά για τον ίδιο τον συγγραφέα.

Με αυτά εφαλτήριο, σκιαγραφεί έναν ηγέτη που εκπληρώνει μια αποστολή, μαχόμενος ενάντια στη μικρότητα του ανθρώπου.

Tα δύο μυθιστορήματα για παιδιά του Νίκου Καζαντζάκη σε νέα αναθεωρημένη έκδοση με εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου:

*«Στα παλάτια της Κνωσού»

*«Μέγας Αλέξανδρος»

«Από πού έρχονται τα μωρά;», μετάφραση: Ευγενία Κολυδά, εκδόσεις Διόπτρα

8 min

Τι είναι η εγκυμοσύνη;

Πώς δημιουργούνται τα πανομοιότυπα δίδυμα;

Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού έρχονται τα μωρά σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις.

Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, εξερευνούν τα μυστικά της ανθρώπινης αναπαραγωγής, μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη και ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μωρά!

Γιατί κοιμούνται τόσο πολύ τα μωρά;

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά «Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων».