Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ αποφεύγει να κάνει πρόβλεψη για τη δεύτερη αξιολόγηση - Free Sunday
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ αποφεύγει να κάνει πρόβλεψη για τη δεύτερη αξιολόγηση

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ αποφεύγει να κάνει πρόβλεψη για τη δεύτερη αξιολόγηση

«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα μπορούσε να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschafts Woche.

Ο κ.Ντομπρόβσκις υποστηρίζει ότι στο δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος έτους η ελληνική οικονομία άρχισε να αναπτύσσεται και πάλι και εκφράζει την πεποίθηση του ότι «το 2016 η Ελλάδα θα εκπληρώσει τον στόχο τού προϋπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα του 0,5% του ΑΕΠ της» αλλά εμφανίζεται αβέβαιος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η προηγούμενη αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου και παρατάθηκε έως τον Ιούνιο», λέει και εντοπίζει και το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

«Η είσπραξη των φόρων είναι ένα από τα προβλήματα, αλλά παρέχουμε τεχνική βοήθεια» είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επανέλαβε ότι επιθυμία της ΕΕ, είναι η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Εργαζόμαστε ώστε να παραμείνει. Περισσότερα θα ξέρουμε όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέxοντος προγράμματος, κάτι το οποίο θα γίνει αυτό το φθινόπωρο. Οι προγνώσεις όμως είναι δύσκολες».