Άντρος Κυπριανού: Καθοριστικό το επόμενο διάστημα για το Κυπριακό - Free Sunday
Άντρος Κυπριανού: Καθοριστικό το επόμενο διάστημα για το Κυπριακό

Άντρος Κυπριανού: Καθοριστικό το επόμενο διάστημα για το Κυπριακό

Ο Άντρος Κυπριανού, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αθήνα, ερχόμενος στην Ελλάδα μετά από το ταξίδι του στη Ρωσία ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών όπου συζήτησε για το Κυπριακό και μετέφερε τις θέσεις του κόμματός του.

Αναφορικά με το ταξίδι του στη Ρωσία ο κ. Κυπριακού υπογράμμισε τη στήριξη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και τη θέση του ότι «πρέπει να βρεθεί λύση μέσα από την ελεύθερη βούληση και όχι να επιβληθεί» και σημείωσε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει αν της ζητηθεί για μία δίκαιη επίλυση του Κυπριακού».

Ο Άντρος Κυπριανού αποκάλυψε ότι πριν το ταξίδι του στη Ρωσία υπήρχε ανησυχία στην Κύπρο εξαιτίας της αναβάθμισης των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Κυπριανού «ο κ. Λαβρόφ τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο».

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Ελλάδα ο κ. Κυπριανού, υποστήριξε ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το πού βρίσκεται το Κυπριακό και για την πρόοδο και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί.