Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι το ΥΠΕΞ δεν παρασύρεται - Free Sunday
Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι το ΥΠΕΞ δεν παρασύρεται

Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι το ΥΠΕΞ δεν παρασύρεται

Τη διαβεβαίωση ότι «το ΥΠΕΞ είναι πολύ προσεκτικό και μελετά τις επίσημες τουρκικές ιστοσελίδες» έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105,5», με τις οποίες απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι «το υπουργείο παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ». 

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα αναφέρουν ελληνικά δημοσιεύματα και ζήτησε «να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει». 

Να ενημερώσουν τη Βουλή, πώς και πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι ακριβώς ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας προς το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, ζήτησε με ερώτηση της στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία καταγγέλλει εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών, ζητεί να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση είχε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Άγκυρας και αν υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνιών της Άγκυρας υπάλληλος που γνωρίζει τουρκικά.