«Βροχή τροπολογιών» στη βουλή καταγγέλλει η αντιπολίτευση - Αποχώρησαν ΚΚΕ και Ποτάμι - Free Sunday
«Βροχή τροπολογιών» στη βουλή καταγγέλλει η αντιπολίτευση - Αποχώρησαν ΚΚΕ και Ποτάμι

«Βροχή τροπολογιών» στη βουλή καταγγέλλει η αντιπολίτευση - Αποχώρησαν ΚΚΕ και Ποτάμι

Για βροχή άσχετων τροπολογών που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής μαζί με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αφορά φορολογικές ρυθμίσεις σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και τον ακατάσχετο λογαριασμό καθώς και τα νέα χαμηλότερα παράβολα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έκανε λόγο η αντιπολίτευση.

«Υπάρχει μείζον ζήτημα για τον τρόπο που καθημερινά νομοθετεί η κυβέρνηση. Τριάντα τροπολογίες χθες, είκοσι τροπολογίες σήμερα. Πραγματικά απορώ. Απευθύνω ερώτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς μπορούν να δέχονται μια τέτοια διαδικασία. Νομίζω ότι αυτή η τακτική ξεπερνάει τα όρια και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά και της αξιοπρέπειας όλων ημών», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας. Ο κ. Τσιάρας έθεσε θέμα για τον τρόπο που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι λίγο προτού ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση κατέθεσε 14 τροπολογίες χωρίς να είναι γνωστό και πόσες τροπολογίες θα ακολουθήσουν.

Απεθυνόμενος στον προεδρεύοντα της διαδικασίας κ. Γ. Βαρεμένο ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «η λογική των έκτακτων συνθηκών μπορεί να δικαιολογηθεί ως ένα βαθμό, αλλά εδώ έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής αξιοπρέπειας». «Αλήθεια, εσείς επιτελώντας το έργο του προέδρου, αυτή τη στιγμή, το δέχεστε ως διαδικασία;» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Την αποχώρηση του κόμματός του από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος διατυπώνοντας βαρύτατες επικρίσεις για τον τρόπο νομοθέτησης, με πολυάριθμες τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο του νομοσχεδίου.

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε ότι «και κατά την έναρξη της διαδικασίας καταγγείλαμε αυτή τη βιομηχανία τροπολογιών. Δυστυχώς αυτό συνεχίστηκε και μόλις πριν από λίγο κατατέθηκε και άλλη τροπολογία, η οποία διαμορφώνει το γραφείο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και το στελεχώνει με προσωπικό. Αν αυτό έχει κάποιο επείγοντα χαρακτήρα να μας το πείτε. Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί πρόχειρα. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι αυτή η τροπολογία αλλά και οι άλλες που θα ακολουθήσουν ξεχειλίζουν το ποτήρι. «Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, δεν θα το κάνουμε και γι΄αυτό αποχωρούμε» είπε.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει και το Ποτάμι, καταγγέλλοντας και αυτό τσουνάμι τροπολογιών. «Δεν έχουν το Θεό τους. Σε νομοσχέδιο 35 άρθρων φέρανε στο παραπέντε 19 τροπολογίες! Οι βουλευτές μας αποχώρησαν.Τα άλλα κόμματα θα μείνουν;» έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.