Ένοχος για τα εμβάσματα από τη SIEMENS ο Μαντέλης - Free Sunday
Ένοχος για τα εμβάσματα από τη SIEMENS ο Μαντέλης

Ένοχος για τα εμβάσματα από τη SIEMENS ο Μαντέλης

Ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην υπουργού Μεταφορών -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα είχαν μπει με δύο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos, που ανήκε στον κουμπάρο του, Γιώργο Τσουγκράνη, ο οποίος όμως κηρύχθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες καθώς εκρίθη "δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του".

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου ενώ αντίθετα ένοχοι κρίθηκαν το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος, Ηλίας Γεωργίου, για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο συνεργάτης του κ. Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς για απλή συνδρομή στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Ο τελευταίος αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.