Νίκος Παππάς: Το «κλειστο κλαμπ» των καναλαρχών δε θα μείνει ως έχει - Free Sunday
Νίκος Παππάς: Το «κλειστο κλαμπ» των καναλαρχών δε θα μείνει ως έχει

Νίκος Παππάς: Το «κλειστο κλαμπ» των καναλαρχών δε θα μείνει ως έχει

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά μία συγκεκριμένη διάταξη, ο νόμος έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ από οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ήταν μία «πρωτοφανώς κρυστάλλινη διαδικασία με απολύτως αυστηρά κριτήρια» και τόνισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις αλλά κρίνονται»

Αναφέροντας ότι «έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα» ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το πόσο πρέπει να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος εθνικός πόρος, οι τηλεοπτικές συχνότητες.

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα μείνει ως έχει, σημείωσε ο κ. Παππάς. Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα» τόνισε ο Νίκος Παππάς. «Έχουμε μία καινούρια πραγματικότητα, εχθές η ΝΔ δήλωσε ευθαρσώς πριν το αποτέλεσμα ότι είτε κριθεί συνταγματικός είτε όχι, θα αλλάξουν το νόμο, στέλνοντας μήνυμα εγγύησης της αεροπειρατείας» είπε ο υπουργός.

Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται είπε ο υπουργός και τόνισε ότι  «το ΣτΕ έχει πάρει αποφάσεις οι οποίες κρίνονται, έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ η οποία είχε γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παράδοξο το ίδιο το ΣΤΕ είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης ήταν αντισυνταγματικό» είπε ο Νίκος Παππάς.

«Εάν κάποιος νομίζει ότι ο ομιλών θα γυρίσει στο γραφείο του και θα υπογράψει ένα χαρτί που θα λέει ότι όσοι λειτουργούν θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάνουν λάθος» είπε ο Νίκος Παππάς.

«Συναντήσαμε σε αυτή την πορεία τεράστια νομικά και πολιτικά εμπόδια δεν σταματήσαμε, καλώς πορευθήκαμε, έτσι έπρεπε να τα κάνουμε τα πράγματα, έπρεπε ή να παγιοποιήσουμε το status quo που αναλάβαμε ή να κάνουμε τομές, επιλέξαμε να κάνουμε τομές και δεν θα υποχωρήσουμε» είπε ο υπουργός.

Τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών, είπε ο Νίκος Παππάς. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφανθεί για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών» είπε και τόνισε ότι κάποιος μπορεί να ανοίξει κανάλι αρκεί να ακολουθεί τις προδιαγραφές. «Δεν μπορούμε νομικά να περιορίσουμε τον αριθμό των καναλιών» είπε και τόνισε ότι όσοι έχουν τηλεοπτική συχνότητα θα πρέπει να πληρώνουν το τίμημα το οποίο όπως είπε καθορίστηκε από το διαγωνισμό.

«Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία των 27 ετών και αποδείχθηκε ότι το δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες, γιατί δεν εισέπρατταν τα χρήματα; Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει ποιο θεωρεί ότι είναι το τίμημα για την τηλεοπτική συχνότητα» είπε ο Νίκος Παππάς.

«Τη Δευτέρα θα φέρουμε τη νέα ρύθμιση στη Βουλή. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού παίρνει πολύ χρόνο, δεν θα καθυστερήσουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτό το κενό. Το διαγωνισμό θα τον κάνει το ΕΣΡ ελπίζω γρήγορα» είπε ο υπουργός.