ΝΔ: Ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών - Free Sunday
ΝΔ: Ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών

ΝΔ: Ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Πατρών, όπου διαπιστώθηκε μαζική αντιγραφή ζήτησε η Νέα Δημοκρατία όσο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές», διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, αφού «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».