Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στο σύνολο του - Free Sunday
Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στο σύνολο του
Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ

Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στο σύνολο του

Αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το άρθρο για την αλλαγή φύλου στο 15ο έτος φέρεται η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Ο κ.Παπαχριστόπουλος ψήφισε ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου αλλά διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.

Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά δεν έπεισε τους ΑΝΕΛ.

Eπί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Η διευκρίνιση του κ.Παπαχριστόπουλου έγινε αφού ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Κατσίκης δήλωσε πως ο ίδιος και άλλοι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα ψηφίσουν όχι την αλλαγή φύλλου από τα 15 έτη, αλλά ούτε και τον σχετικό νόμο.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη δημιουργεί νέα σύγχυση ακόμα και για την δεδηλωμένη, δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως δεν θα στηρίζουν νομοσχέδια που δεν έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και εάν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.