Έξι συλλήψεις στις διαμαρτυρίες κατά του Ομπάμα - Free Sunday
Έξι συλλήψεις στις διαμαρτυρίες κατά του Ομπάμα

Έξι συλλήψεις στις διαμαρτυρίες κατά του Ομπάμα

Έξι συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία, για τα σοβαρά επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου κατά και μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου με τη συμμετοχή αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.

Τρεις από τις συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια των επεισοδίων, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ.

Λίγη ώρα αργότερα η ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» όταν περίπου 150 αντιεξουσιαστές έστησαν  οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο ενώ δύο βόμβες μολότοφ εκσφενδονίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές και έκαναν άλλες τρεις συλλήψεις.

Αργότερα  σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ στις 03:00 τα ξημερώματα μια ομάδα 20 ατόμων, περίπου, βγήκε πάλι από το Πολυτεχνείο και έριξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.