Το όνομα δεν έχει σημασία αν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα, επισημαίνει ο Αναστασιάδης - Free Sunday
Το όνομα δεν έχει σημασία αν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα, επισημαίνει ο Αναστασιάδης

Το όνομα δεν έχει σημασία αν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα, επισημαίνει ο Αναστασιάδης

Την άποψη του ότι η σημαντική παράμετρος στο θέμα των Σκοπίων, δεν είναι το όνομα, αλλά ο κίνδυνος του αλυτρωτισμού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», είπε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του «γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος».

«Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος», είπε ο πρόεδρος της Κύπρου.