Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός - Free Sunday
Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός

Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός

 

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, τόνισε η  Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό. «Ο ανασχηματισμός που επιχείρησε χθες, απλώς επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει από την Κυβέρνηση, Υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον κ. Πάνο Καμμένο, τον κ. Ανδρέα Ξανθό και τον κ. Παύλο Πολάκη. Επιμένουμε ειδικά για τον κ. Κουβέλη: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της Κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα εδώ και αρκετό καιρό», πρόσθεσε. 

Για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τρεις Υπουργούς η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει, με πρότασή της, τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των Υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη. «Υπάρχουν, όπως ξέρετε έγγραφα, τα οποία έχουν διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή και στα οποία καταγγέλλεται ότι υπάρχει ζημιά του Δημοσίου 40.000.000 ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων 100.000.000 ευρώ από την τιμολόγηση ενός φαρμάκου για τον κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή του τον κ. Πολάκη. Υπάρχει, επίσης, η παράλειψη για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπόθεση η οποία δεν διερευνήθηκε. Ζητάμε, λοιπόν, να διερευνηθούν. Και θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό την ύπαρξη της πολιτικής ευθύνης, την οποία ο ίδιος ανέφερε», σημείωσε. 

Για τη στάση του Μ. Σαλμά σ’ ό,τι αφορά την Προανακριτική η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι ο κ. Σαλμάς έκανε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι με την ουσία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία διαφωνία. 

Για τις δηλώσεις Γιουνκέρ σχετικά με τα Σκόπια τόνισε ότι η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν γνωρίζει ότι η ονομασία της γειτονικής χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι FYROM. Οφείλει ο κ. Γιούνκερ να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα στην Ε.Ε. «Και βεβαίως το ερώτημα είναι: Γιατί η Κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Γιατί η Κυβέρνηση σιωπά;», διερωτήθηκε η κ, Σπυράκη.

Τέλος για το Σκοπιανό η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι το πρώτο και το πιο σοβαρό ζήτημα αφορά στο γεγονός ότι η άλλη πλευρά, των Σκοπίων, αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. «Δικαιώνεται, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, που ευθύς εξαρχής είχε θέσει ως προϋπόθεση για το επόμενο στάδιο την απάλειψη οποιαδήποτε αλυτρωτικών αναφορών. Μετά από αυτό, το ερώτημα παραμένει: Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση; Η Κυβέρνηση είναι προφανές ότι υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης ερευνά τρόπους για να βγει από το αδιέξοδο», κατέληξε η κ. Σπυράκη.