Στο μπαλαούρο το ηθικό πλεονέκτημα - Free Sunday
Στο μπαλαούρο το ηθικό πλεονέκτημα

Στο μπαλαούρο το ηθικό πλεονέκτημα

Την εξαίρεση των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, προβλέπει διάταξη σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

«Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων», αναφέρεται στη ρύθμιση, από την εφαρμογή της οποίας ευνοείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος είναι συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ, ο κ.Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε διανεμηθεί. Τότε ο κ.Μπαλαούρας είχε αποδώσει σε «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».