Με απειλές σκανδαλολογίας απαντά η κυβέρνηση στο μείζον θέμα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι - Free Sunday
Με απειλές σκανδαλολογίας απαντά η κυβέρνηση στο μείζον θέμα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Με απειλές σκανδαλολογίας απαντά η κυβέρνηση στο μείζον θέμα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Έξι ερωτήματα για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι έθεσε στην κυβέρνηση σε έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:

  1. Υπήρχε μέχρι 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ;
  2. Γιατί επέλεξε ο πρωθυπουργός να συναντηθεί μόνος του χωρίς τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ;
  3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ρότσιλντ;
  4. Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας ταξίδευε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Παραμένει σταθερός στις απόψεις του για τη συγκεκριμένη εταιρεία;
  5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο ΓΓ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;
  6. Ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι στη Λισαβόνα στο Παρίσι;

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η ΝΔ περιμένει «τη λίστα επιβαινόντων» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος εχει παρέλθει».

«Η σιωπή είναι ομολογία ενοχής. Για εμάς τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αποφεύγει τις απαντήσεις ο Τζανακόπουλος

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το ταξίδι στο Παρίσι είπε ότι «κράτησε ελάχιστες ώρες, αφορούσε σε συναντήσεις με επενδυτικούς παράγοντες», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «χυδαιολογούν ασύστολα».

«Το βασικό θέμα που εκτιμώ ότι τους φέρνει σε αυτή τη θέση είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να αρχίσουν τις καταγγελίες που είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στη ΝΔ και τον κ. Γεωργιάδη υποστήριξε ότι «από τη μία πλευρά καταγράφεται το απύθμενο μίσος του κ.Γεωργιάδη και η προτίμησή του στο να πέσει η κυβέρνηση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεγάλη φοβία της ΝΔ για όσα θα επακολουθήσουν, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, να βγουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν».

«Η στάση του κ.Γεωργιάδη «δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός», υπογράμμισε ο ίδιος, καθώς κάθε ημέρα έρχεται στη δημοσιότητα και ένα καινούργιο σκάνδαλο.

Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ.Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση - μπαλόνι.

Η νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που «έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες, με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του. «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύβονται, όταν ο κ.Μητσοτάκης είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής πάνω από δέκα χρόνια; Υποχρεούται να δώσει απαντήσεις ... δεν μπορεί να κρύβεται ... να απαντά το γραφείο Τύπου της ΝΔ», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο, θα ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά, δεν θα μπορέσει να «δραπετεύσει» ο κ.Μητσοτάκης.