Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Συσκέψεις, συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις και πορείες έχει σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια.

Στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων έχει συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση Περιφέρειας και 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας στο Grand Hotel Ευρεία συνάντηση Αυτοδιοικητικών Φορέων για τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, μετά και τη συμφωνία των Πρεσπών

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, τα περιφερειακά συμβούλια της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, και τα 38 δημοτικά συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς και τα Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια, Μητροπόλεις και πολλοί ακόμη φορείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απόφασης των αιρετών να βγει η Αυτοδιοίκηση μπροστά με μοναδικό στόχο να μην επικυρωθεί η «Συμφωνία των Πρεσπών».

Συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ στις 19.00 οργανώνεται με facebook event με τίτλο: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΟ

Οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

Ενάντια στο ξεπούλημα και στη βία διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας. Ήρθε η ώρα να ακουστεί ο Ελληνικός λαός. Σεβόμαστε την δημοκρατία, η οποία επιβάλλει να μην υπάρχει κομματικό χρώμα σε ένα εθνικό θέμα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις πολιτευτών ή επίδοξων πολιτευτών, ούτε χαιρετισμοί κομμάτων. Καλούνται όλοι οι Έλληνες, οι φιλέλληνες, και όποιος άνθρωπος αγαπάει την αλήθεια και το δίκαιο να συμμετάσχουν στην ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο ξεπούλημα, στους επίβουλους του γένους μας, και στους παραχαράκτες της ιστορίας μας. Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00.

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν μέλη Χριστιανικών Ορθόδοξων Σωματείων της Θεσσαλονίκης τα οποία κάνουν προσυγκέντρωση στις 5 έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel, για να μεταβούν με τα οχήματά τους προς το ΥΜΑΘ.

Συγκέντρωση με μηχανές και μηχανοκίνητη πορεία έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στις 20.00 από το εμπορικό κέντρο One Salonica έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία Λευκού Πύργου.

Αντισυγκέντρωση για τη Μακεδονία προγραμματίζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος στις 17:00, στην Ολύμπου με Τοσίτσα έξω από την κατάληψη Terra Incognita.

Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων στη σελίδα της Terra Incognita: Την Τετάρτη 27 Ιούνη, μερίδα του εθνικού κορμού ονειρεύεται να προσεγγίσει αναίμακτα τη γειτονιά μας, για να σκορπίσει τη μισαλλοδοξία της. Με έρισμα το μακεδονικό ζήτημα, αριστεροπατριώτες του Άρδην καλούν για νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο. Επειδή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τις γειτονιές μας στο έλεος του κοινωνικού εκφασισμού. Επειδή αντιμαχόμαστε την στάση κάποιον που λειτουργούν το τελευταίο διάστημα ως πλάτη των φασιστών. Επειδή δεν έφτασε και δε θα φτάσει αυτή η στιγμή που οι γειτονιές μας θα γίνουν άβατο πεδίο. Και για χίλια επειδή ακόμα… Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει τα αντιφασιστικά-αντιεθνικά μπλόκα της Ολύμπου