Γ. Γεωργαντάς: Το Βατερλώ της κ. Γεροβασίλη - Free Sunday
Γ. Γεωργαντάς: Το Βατερλώ της κ. Γεροβασίλη

Γ. Γεωργαντάς: Το Βατερλώ της κ. Γεροβασίλη

Για το Βατερλώ της κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις απαντήσεις της κ. Γεροβασίλη στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν.Δ. για το ζήτημα των φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις Γραμματέων. 

«Κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γενικών Γραμματέων, η κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις αλλά επέδειξε και πρωτοφανή περιφρόνηση προς την κορυφαία αυτή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου», ανέφερε ο κ.Γεωργαντάς και πρόσθεσε: 

«Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να απαντήσει επί των ερωτημάτων μας τόσο για τις ίδιες τις προκηρύξεις όσο και για την αποδεδειγμένη αποστολή των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων σε τέσσερις Υπουργούς. Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων, αφού αποδεικνύεται επίσημα πια ότι η διαδικασία έχει διαβληθεί και δημιουργεί ακυρωτέες πράξεις, επιμένει να διορίσει στις θέσεις αυτές τους ήδη προεπιλεγέντες κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τα σημερινά λεγόμενα της κ. Υπουργού: η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την απαράδεκτη και αναξιοκρατική αυτή διαδικασία -η οποία άλλωστε έχει ήδη απαξιωθεί ηθικά και νομικά- και ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα ακυρώσει όποιον διορισμό γίνει μέσω αυτής», κατέληξε ο Τομεράρχης της Ν.Δ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατάγγειλε «φωτογραφικές προκηρύξεις» για την πρόσληψη των Γενικών Γραμματέων και καταλόγισε «πολιτικό θράσος» στην κυβέρνηση.

«Εδώ και καιρό έλεγα ότι οι 69 προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς είναι καθαρά φωτογραφικές, ώστε οι ήδη υπηρετούντες να καταλάβουν τις θέσεις. Έρχεται η επιτροπή των θεσμών και διαπιστώνει ότι τουλάχιστον 22 είναι φωτογραφικές, γιατί έβαλαν προσόντα, που οδηγούσαν σε συγκεκριμένους υποψηφίους.  Ενώ καταγγέλλονται και πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη όλων των θέσεων, θα γίνει μόνο για τις 22 θέσεις.

Η υπουργός (Γεροβασίλη) λέει, δηλαδή, θα επαναπροκηρύξουμε τις 22 θέσεις, οι άλλες είναι σωστές. Είναι μεγάλο πολιτικό θράσος γιατί  έχει κυκλοφορήσει ότι από το ΑΣΕΠ έχουν πάει όλα τα στοιχεία των υποψηφίων στα γραφεία των υπουργών. Και κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί».