Και ο Σπίρτζης σε ρόλο τιμωρού αποδίδει ευθύνες στους "πρώην" και τους κατοίκους - Free Sunday
Και ο Σπίρτζης σε ρόλο τιμωρού αποδίδει ευθύνες στους "πρώην" και τους κατοίκους

Και ο Σπίρτζης σε ρόλο τιμωρού αποδίδει ευθύνες στους "πρώην" και τους κατοίκους

Στη γραμμή Καμμένου ότι για την τραγωδία στο Μάτι, φταίνε οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, εξακολουθεί να κινείται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, όπως προκύπτει από σημερινή συνέντευξη του.

«Είκοσι έξι συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι. Όπου χρειαστεί θα γκρεμιστούν… είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί …» είπε ο κ.Σπίρτζης ο οποίος προανήγγειλε ότι θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες.

«Η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες, πρέπει να αλλάξουμε όλοι, να γίνουν οι αναγκαίες οι υποδομές, να υπάρξουν πολεοδομικά σχέδια» είπε και έθεσε το θέμα του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, ενώ και αυτός εμφανίστηκε ικανοποιημένος απο τις κυβερνητικές επιδόσεις:

«Εμείς αυτά τα λίγα χρόνια έχουμε κάνει πράξη όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε» είπε και προσέθεσε οτι «δεν είναι μόνο το Μάτι που δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό, υπάρχουν πολλές περιοχές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό θα πρέπει να τα δούμε όλα».

Ο κ.Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι θα ελεγχθούν όλες οι παρανομίες και θα πρέπει να διορθωθούν προβλήματα χρόνων, πολεοδομικά εγκλήματα χρόνων.

«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, μόνιμες που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών, αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς, τη μεγάλη ταχύτητα του ανέμου», συνόψισε.