Η Δούρου αποφεύγει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση για τη φωτιά στο Μάτι - Free Sunday
Η Δούρου αποφεύγει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση για τη φωτιά στο Μάτι

Η Δούρου αποφεύγει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση για τη φωτιά στο Μάτι

Απαντήσεις στις κατηγορίες ότι κρύβεται, δίνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook στην οποια υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά έχει διαχειριστεί σοβαρά την κρίση.

“Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών¨”, λέει η περιφερειάρχης, η οποία επιτίθεται στα ΜΜΕ, αλλά αποφεύγει να κάνει την παραμικρή αναφορά στην κυβέρνηση.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί για «στρεψοδικία» την κριτική για την απουσία της τις πρώτες ημέρες της φονικής πυρκαγιάς που άφησε πίσω της τουλάχιστον 95 νεκρούς.

«Η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία» γράφει η περιφερειάρχης κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό του έργου της στην διοίκηση.

Η ανάρτηση της κυρίας Δούρου έχει ως εξής:

Για αρχή…

Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια.

Αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – «πατάνε» πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη. Θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση.

Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα.

Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία.Τα ψέματα τέλος λοιπόν.Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους.

Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους».

Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού.

Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής.

Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων.

Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη.

Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς.

Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών.

Αυτά κάνουμε.

Δεν κρυβόμαστε.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν.

Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά.Θα επανέλθω