Ο Κερέ προσγειώνει τις προσδοκίες από τις αγορές - Free Sunday
Ο Κερέ προσγειώνει τις προσδοκίες από τις αγορές

Ο Κερέ προσγειώνει τις προσδοκίες από τις αγορές

Την προειδοποίηση ότι ο διάλογος της Ελλάδας με τις αγορές, θα είναι δυσκολότερος από τον διάλογο με τους θεσμούς, απευθύνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ σε σημερινή συνέντευξή του στην Καθημερινή, η οποία είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος του μνημονίου.

«Η ευθύνη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και των καταθετών έχει μετατοπιστεί τώρα πλήρως στην ελληνική κυβέρνηση. Μην περιμένετε ότι θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών από ό,τι να πείσει τους Θεσμούς» δηλώνει ο κ.Κερέ, ο οποίος επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα.

Παράλληλα χαρακτηρίζει προτεραιότητα τη μείωση του αριθμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων καθώς, όπως λέει, «η ταχεία πρόοδος ως προς την επίλυσή τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και για τη μελλοντική επάρκεια των ελληνικών τραπεζών».

Ο κ.Κερέ στηρίζει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, προειδοποιώντας την κυβλερνηση ότι «είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της», ενώ εκφράζει την και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η ανάληψη από τον οποίο του πρωθυπουργικού αξιώματος, είχε αναδειχθεί από τον πρωθυπουργό, ως ευτελισμός των θεσμών.