Η Νοτοπούλου παραδέχεται ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ ως καθαρίστρια - Free Sunday
Η Νοτοπούλου παραδέχεται ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ ως καθαρίστρια

Η Νοτοπούλου παραδέχεται ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ ως καθαρίστρια

Στην παραδοχή ότι ποτέ δεν εργάστηκε ως καθαρίστρια στον Δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε χθες, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης παραχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ1.Στη συνέντευξη, η οποία ήταν βιντεοσκοπημένη και είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας, η κυρία Νοτοπούλου, είπε οτι θα ήταν τιμή της να δουλέψει ως καθαρίστρια,αλλά δούλεψε στο τουριστικο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ επανέφερε το αφήγημα περί αθηνοκεντρικού κράτους, το οποίο ανέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού», και εξήρε το έργο του γραφείου του πρωθυπουργού, του οποίου ήταν επικεφαλής μέχρι να γίνει υφυπουργός.

Αναφερόμενη στο αριστερό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ήταν ένα κίνημα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ένωση διαφόρων κομμάτων και σχηματισμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε έκανε άλματα προς τα εμπρός, ίσως τα έκανε βιαστικά και γι' αυτό του συγχωρούμε ορισμένα λάθη. Έχει ωριμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει απωλέσει την ταυτότητά του. Το αριστερό πρόσημο είναι απολύτως υπαρκτό. Η τακτική, η στρατηγική, ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό και αυτό θα φανεί. Το πρόβλημα της ακροδεξιάς είναι φαινόμενο γενικότερα έντονο στην Ευρώπη, εκεί περισσότερο. Η δική μας πολιτική εστιάζεται στις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Εδώ πρέπει να αναλογιστούμε τον ρόλο της ΝΔ, που δείχνει να αγκαλιάζει την ακροδεξιά».
Για το Μακεδονικό επιχείρησε να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία. Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις. Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».