Πρώτα τους έδωσαν προθεσμία 26 ημερών και μετά τους έκριναν ύποπτους φυγής - Free Sunday
Πρώτα τους έδωσαν προθεσμία 26 ημερών και μετά τους έκριναν ύποπτους φυγής

Πρώτα τους έδωσαν προθεσμία 26 ημερών και μετά τους έκριναν ύποπτους φυγής

Ύποπτους φυγής στο εξωτερικό θεώρησαν το ζεύγος Παπαντωνίου οι ανακριτές και ο εισαγγελέας, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση τους, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση τους:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του στις 27 Σεπτεμβρίου, είχαν πάρει από τους δικαστικούς προθεσμία 26 ημερών για να απολογηθούν

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Μαζί σου», στον ΣΚΑΪ, η Μαίρη Μπενέα, που επικοινώνησε με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός μονολογούσε, «ήρθε η καταστροφή», 

Συνεχίζοντας για τον πρώην υπουργό ανέφερε πως ούτε καν σκεφτόταν προφυλάκιση, φοβόταν όμως ένα πολύ μεγάλο ύψος εγγύησης.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είπε: «Δεν ξέρω τι έγινε, μας ξεγέλασε το στυλ της ανακρίτριας, ήταν τόσο καλοί και ευγενικοί όλοι οι δικαστές και ανακριτές».