ΝΔ για Συνταγματική αναθεώρηση: Ο Τσίπρας ψάχνει ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης - Free Sunday
ΝΔ για Συνταγματική αναθεώρηση: Ο Τσίπρας ψάχνει ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης

ΝΔ για Συνταγματική αναθεώρηση: Ο Τσίπρας ψάχνει ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης

«Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ωστόσο προσθέτει «μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».

Η ανακοίνωση ξεκινά με επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό: «Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις».

Ακολούθως επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ: «Η θέση της ΝΔ για τη Συνταγματική αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές».