Το ΠΟΤΑΜΙ θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Free Sunday
Το ΠΟΤΑΜΙ θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το ΠΟΤΑΜΙ θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την υπερψήφιση από το ΠΟΤΑΜΙ, ενδεχόμενης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προανήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο σινέ «Κεραμεικός»

Ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση αλλά θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς όμως να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία που θα γίνει στην Βουλή.

Ο κ.Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψη του ότι το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ και να στρέψει το ενδιαφέρον της στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα.

Σε ότι αφορά στη Συνταγματική Αναθεώρηση, είπε ότι το Ποτάμι θα υποβάλλει και δικές του προτάσεις, όπως για την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά και την ανάγκη νέων κανόνων για την αποκοματικοποίηση του κράτους.

Υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου που θα εκλεγεί στο συνέδριο έχει υποβάλλει μόνο ο βουλευτής, Γιώργος Μαυρωτάς.