Επτάωρη προσαγωγή 12 ομογενών μετά την κηδεία Κατσίφα - Free Sunday
Επτάωρη προσαγωγή 12 ομογενών μετά την κηδεία Κατσίφα

Επτάωρη προσαγωγή 12 ομογενών μετά την κηδεία Κατσίφα

Περισσότερες από 7 ώρες παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου των 12 στελεχων της ομογένειας που είχαν προσαχθεί μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, Χρήστος Ντούτσης και ο Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης Αντρέα Κούρτη.

Σύμφωνα με εκτιμησή του κ.Ντοτση, η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

Ακολουθεί η περιγραφή των γεγονότων όπως την έκανε ο κ.Ντούτσης στο OpenTV.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων. Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν. Μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, απαντώντας στις υποδείξεις συμπατριώτη του (με προφίλ Lucky Boy London) που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».