Δεν είχε αστυνομική φύλαξη ο Ντογιάκος - Free Sunday
Δεν είχε αστυνομική φύλαξη ο Ντογιάκος

Δεν είχε αστυνομική φύλαξη ο Ντογιάκος

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ.Ντογιάκου, η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του στο Βύρωνα συνδέεται με το ότι ο εισαγγελέας εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι δεν έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του. 
 «Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε χύτρα ταχύτητας που είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής. Η μηχανή ήταν παρκαρισμένη έξω από το σπίτι μου στην περιοχή του Βύρωνα», δηλώνει Ισίδωρος Ντογιάκος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει επανειλημμένως να παραπεμφθούν σε δίκη τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.Επιπλέον, είχε επικριθεί από τα ΜΜΕ ότι προσπαθεί να μετριάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens», όπως αναφέρει η «Le Figaro». 

Για την γαλλική εφημερίδα η απόπειρα παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς».  
«Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των «Πυρήνων της Φωτιάς», μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών», σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει: 

«Οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές»

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν διέθετε 24ωρη φύλαξη, μόνο συνοδεία για τις μετακινήσεις του, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι επίδοξοι βομβιστές.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος μετείχε κατά καιρούς στη μακρόχρονη δικαστική διαδρομή σε πολλές υποθέσεις με κορωνίδα την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις  και συνέταξε την πρόταση παραπομπής για τους εμπλεκόμενους προς το Συμβούλιο Εφετών, πρόταση που θεωρήθηκε ιστορικής σημασίας.

Επίσης είχε χειριστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλη υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων και πολλές άλλες, ενώ παράλληλα είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στην οποία είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Το γεγονός, ότι αμφισβητήθηκε η νομιμότητα της εκλογής του τον έφερε σε σύγκρουση με την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ελέγχθηκε πειθαρχικά και απηλλάγη, ενώ πειθαρχικά είχε ελεγχθεί τελευταία όπως και άλλοι εισαγγελείς και δικαστικοί για την υπόθεση Βγενόπουλου και άλλες χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος του.

Τον περασμένο Ιούνιο επελέγη με συντριπτική πλειοψηφία ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη θέση της ηγεσίας της δικαιοσύνης.