Ρωσική προσπάθεια για ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές καταγγέλλει ο Πάιατ - Free Sunday
Ρωσική προσπάθεια για ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές καταγγέλλει ο Πάιατ

Ρωσική προσπάθεια για ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές καταγγέλλει ο Πάιατ

Αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι έχει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» είπε ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε: «Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.

«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο – ένα από τα πιο σημαντικά think tank των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών. «Οι εκλογές είναι στόχος κατασκοπικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ντέιμον Γουίλσον αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου