Διάλογο χωρίς παραχωρήσεις προτείνει η Τουρκία - Free Sunday
Διάλογο χωρίς παραχωρήσεις προτείνει η Τουρκία

Διάλογο χωρίς παραχωρήσεις προτείνει η Τουρκία

Σχέσεις κακής γειτονίας, χωρίς παραχωρήσεις, από πλευράς της Τουρκίας, προτείνει στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας στη Μαύρη Θάλασσα, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, ωστόσο δεν θα παραβιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα αυτού του λαού», είπε ο κ.Ακάρ ο οποίος προσέθεσε:

«Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες! Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία»,«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν ποια εδάφη πήραμε; Αμάν να είμαστε προσεκτικοί, 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και τη Γαλάζια πατρίδα 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.«Έχουμε πάρει κάθε μέτρο που περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το παίρνουμε στο πλαίσιο της αντίληψης “αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι”»