Κατάσταση Κορυδαλλού σε όλες τις φυλακές της χώρας καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι - Free Sunday
Κατάσταση Κορυδαλλού σε όλες τις φυλακές της χώρας καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Κατάσταση Κορυδαλλού σε όλες τις φυλακές της χώρας καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης καταλογίζει την ευθύνη για την κατάσταση στις φυλακές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος μετά το βίντεο-σοκ που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας Αλβανού κρατουμένου, Άλμπερτ Μπάκο, στις 14 Ιανουαρίου, στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό» δήλωσε ο κ.Καρακίτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ενώ έκανε γνωστό ότι οι δύο φύλακες που ήταν παρόντες στη δολοφονία, «έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Ο κ. Καρακίτσιος εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα που έχει ο Κορυδαλλός, «διαχέονται στις φυλακές της χώρας». Ο κ. Καρακίτσιος προειδοποίησε ότι «και 3 και 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι τα όσα καταγράφονται στο βίντεο από τον Κορυδαλλό αφορούν «στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας», λες και τον περασμένο Ιανουάριο ήταν στην εξουσία άλλη Κυβέρνηση και άλλος υπουργός.Το υπουργείο διευκρινίζει ότι με «τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών».


«Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν», καταλήγει η ανακοίνωση.