Πρώτα αγωγή στην Παπακώστα, μετά απολογία για τον Λυκουρέζο - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Πρώτα αγωγή στην Παπακώστα, μετά απολογία για τον Λυκουρέζο

Πρώτα αγωγή στην Παπακώστα, μετά απολογία για τον Λυκουρέζο

Aγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, αναμένεται καταθέσουν σήμερα οι δικηγόροι του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, πριν ο εντολέας τους περάσει την πόρτα του ανακριτή όπως δήλωσε χθες ο εκ των συνηγόρων του, κ. Θρασύβουλος Κονταξής.

Ο κ. Λυκουρέζος στρέφεται κατά της κυρίας Παπακώστα για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας με αφορμή τις δηλώσεις που η ίδια έκανε στην ΕΡΤ και με τις οποίες έδινε συγχαρητήρια τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για τις συλλήψεις των δυο δικηγόρων, αναφέροντας παράλληλα πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Ο κ. Κονταξής σε δήλωση του χθες, ανέφερε:

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες η κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κυρίας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κυρία Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις. Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σ βάρος της κυρίας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου, του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση»