Μόνοι τους στην προσωπική ιδιοτέλεια Κουντουρά και Δανέλλης - Free Sunday
Μόνοι τους στην προσωπική ιδιοτέλεια Κουντουρά και Δανέλλης

Μόνοι τους στην προσωπική ιδιοτέλεια Κουντουρά και Δανέλλης

Την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλλαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πράξει το ίδιο και η κυρία Κατερίνα Μάρκου που είχε εκλεγεί με το ΠΟΤΑΜΙ.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν προαναγγείλει την παραίτησή τους αρνούμενοι να κάνουν χρήση της περίφημης κυβερνητικής τροπολογίας για να μην υποχρεωθούν να παραιτηθούν η κυρία Κουντουρά και ο κ.Δανέλλης, θέτοντας σε αμφισβήτηση την πλειοψηφία κουρελού στην οποία στηρίζεται ο κ.Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην Βουλή και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση για την παραίτησή του επισημαίνοντας πως αποτελεί προσωπική του απόφαση σε συνέπεια με τις αρχές του ενώ η κυρία Ασημακοπούλου έστειλε επιστολή.

Πρώτος επιλαχών για την θέση που αφήνει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος ωστόσο θα αρνηθεί την έδρα καθώς είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων και η έδρα θα πάει στην κυρία Ζωή Ράπτη. Η έδρα της κυρία Ασημακοπούλου θα πάει πιθανότατα στον Πάνο Παναγιωτόπουλο καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης που προηγείται στην λίστα δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Έχει ήδη παραιτηθεί από βουλευτής ο υποψήφιος με την ΝΔ Γιώργος Αμυράς, ο οποίος είχε εκλεγεί με το Ποτάμι και αντικαταστάθηκε από την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη ενώ στη θέση της κυρίας Κατερίνας Μάρκου, θα πάει ο κ. Νίκος Νυφούδης.