Με την ανακύκλωση του παλιού, η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδίσει - Free Sunday
Με την ανακύκλωση του παλιού, η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδίσει

Με την ανακύκλωση του παλιού, η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδίσει

Η Αγία Παρασκευή έχει την Κυριακή να απαντήσει σε ένα μεγάλο δίλημμα: Από τη μια μεριά ζητούν την ψήφο των δημοτών δύο συνδυασμοί, ο σημερινός δήμαρχος και ο προκάτοχός του, οι οποίοι διοίκησαν την πόλη για σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια και έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην πόλη.

Σήμερα η Αγία Παρασκευή έχει πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα: η έλλειψη χώρων στάθμευσης και δημοτικής συγκοινωνίας, η κακή κατάσταση του αστικού περιβάλλοντος (δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια), η κακή εξυπηρέτηση των δημοτών, το επίπεδο της καθαριότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, η κακοδιαχείριση στα οικονομικά του δήμου και η έξαρση της παραβατικότητας δημιουργούν μια κατάσταση όπου η καθημερινότητα δυσκολεύει και η ποιότητα ζωής πέφτει διαρκώς.

Στο παρελθόν χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, όπως ο σταθμός του μετρό της κεντρικής πλατείας, βασικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δωρεών και των κληροδοτημάτων, τα αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων και η μετάβαση της πόλης στην ψηφιακή εποχή.

Μεγάλη μερίδα πολιτών θεωρεί ότι οι εκφραστές του χθες που διοίκησαν τον δήμο κατά τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική, συνεπώς δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους, ενώ σήμερα ζητούν και πάλι την ψήφο των δημοτών για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Και όλα αυτά ενώ οι γύρω δήμοι αναπτύσσονται με ταχύτητα και ήδη έχουν σε πολλούς τομείς ξεπεράσει την Αγία Παρασκευή.

Oikonomou2

Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, ο συνδυασμός «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Οικονόμου δίνει ελπίδα και προοπτική. Πρόκειται για μια παράταξη που εμφανίζεται πρώτη φορά στα κοινά της Αγίας Παρασκευής, με τη φιλοδοξία να ανατρέψει και να κλείσει αυτό που στη συνείδηση των δημοτών αποτελεί τον κύκλο της παρακμής.

Η πλειοψηφία των στελεχών του συνδυασμού ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά της πόλης, είναι όλοι πετυχημένοι στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή και ενεργοποιήθηκαν για να στηρίξουν τον Γιώργο Οικονόμου στην προσπάθειά του να κάνει μια επανεκκίνηση, μια Νέα Αρχή στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Το βράδυ της Τρίτης η κεντρική πλατεία της πόλης ήταν γεμάτη από εκατοντάδες δημότες, που προσήλθαν και άκουσαν με ενδιαφέρον και ικανοποίηση τον Γιώργο Οικονόμου να αναπτύσσει το πολιτικό του πρόγραμμα. Μαζί με πολίτες όλων των αποχρώσεων ήταν παρούσα και η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της κεντροδεξιάς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πρώην υπουργοί, οι οποίοι έσπευσαν να περάσουν το μήνυμα ότι η νέα εποχή που ανοίγεται για τη χώρα, μετά την πολυετή επιτροπεία και τις απίστευτες αδικίες σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, χρειάζεται νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Με την ανακύκλωση του παλιού, η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδίσει, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολίτες. Η απόφαση της σημαντικότερης μερίδας των ιστορικών αυτοδιοικητικών στελεχών της Αγίας Παρασκευής να στηρίξουν με την παρουσία τους τον Γιώργο Οικονόμου και τη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» δίνει μια νέα, καθοριστική ώθηση ώστε αυτή η πόλη να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη και να συμμετάσχει ενεργά στη συνολική προσπάθεια ανάτασης και ανάταξης της Ελλάδας.

*Ο Γιώργος Οικονόμου είναι υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.