Με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κλείνει η βουλή - Free Sunday
Με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κλείνει η βουλή

Με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κλείνει η βουλή

Η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο κύρωσης της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας,αναμένεται να είναι η τελευταία νομοθετική πράξη της κυβέρνησης στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής.

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία.

Μέχρι τώρα, η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέχει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ, παρίστανται στην έναρξη των συνεδριάσεων καταγγέλλουν την διαδικασία και στη συνέχεια αποχωρούν. Το Ποτάμι συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής.