Ο πρώτος απολογισμός της αντίδρασης στις καταστροφές Χαλκιδική - Free Sunday
Ο πρώτος απολογισμός της αντίδρασης στις καταστροφές Χαλκιδική

Ο πρώτος απολογισμός της αντίδρασης στις καταστροφές Χαλκιδική

Τον απολογισμό της πρώτης αντίδρασης της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού στην Χαλκιδική έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

Ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική , έδωσε αμέσως εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να μεταβούν στην περιοχή και ανέθεσε στον κύριο Χρυσοχοϊδη τον συντονισμό όλων των ενεργειών. Για τους νεκρούς ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Υγείας και οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
«Στις 5.57μμ χτες, εκδόθηκε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων σε 4 γλώσσες, η Πυροσβεστική διέθεσε προληπτικά 45 οχήματα. Οι άνεμοι ήταν άνω των 100 χλμ/ ώρα. Ο Πρωθυπουργός έδωσε αμέσως εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να μεταβούν στην περιοχή και ανέθεσε στον κύριο Χρυσοχοίδη τον συντονισμό όλων των ενεργειών. Ο Στρατός συνδράμει στην αποκατάσταση του δικτύου.

Ο νέος ΓΓ Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει ήδη εγκατασταθεί στην Χαλκιδική

Αποζημιώσεις
Αποφασίστηκε η έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους που επλήγησαν και οι διαθεση των απαιτούμενων ποσών για τις ζημιές, όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας.

Ηλεκτροδότηση
Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση, και το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Αριθμός έκτακτης ανάγκης
Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.