Γεωργιάδης: Το 2019 ξεκινά το Ελληνικό - Free Sunday
Γεωργιάδης: Το 2019 ξεκινά το Ελληνικό

Γεωργιάδης: Το 2019 ξεκινά το Ελληνικό

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει το 2019 παρότι είναι σύνθετο έργο, με την υπογραφή όλων των ΚΥΑ» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν θα αλλάξει η συμφωνία που υπάρχει σήμερα μεταξύ επενδυτή και δημοσίου ενώ για την άδεια του καζίνο επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νέα παράταση στο διαγωνισμό που εκπνέει την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα διερευνηθεί η «σκευωρία Novartis» και όλες οι προβληματικές υποθέσεις της περασμένης τετραετίας ενώ σχολίασε πως η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου «δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τι έγινε σε αυτή τη χώρα».

«Όλες οι δεσμεύσεις μας για να ερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος ισχύουν. Όλες οι προσπάθειες να πλήξετε με λάσπη τους πολιτικούς αντιπάλους θα διερευνηθούν μέχρι κεραίας και εύχομαι κανείς σας να μην είναι μπλεγμένος σε αυτή την ιστορία» προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε  «όποιος σκέφτηκε να χειραγωγήσει και να εργαλειοποιήσει την δικαιοσύνη θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης καυτηρίασε και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται 20 θέσεις κάτω από τη Ρουάντα στις επενδύσεις, στην 72η θέση, στον κατάλογο Doing Business. Δεν το λες καλό και καλό αυτό, παρατήρησε δηκτικά απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά.

Αναφερόμενος στη δήλωση του επικεφαλής τη Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου ότι «οι ουρανοξύστες εμποδίζουν τον αέρα από την θάλασσα» ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε φωτογραφίες από το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ.

Για τις αναφορές του κ. Βελόπουλου ότι δεν γίνονται ουρανοξύστες σε σεισμογενείς περιοχές σχολίασε ότι «το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο, που έχουν ουρανοξύστες, είναι οι τρεις πιο σεισμογενείς πόλεις του πλανήτη».

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης θα βοηθήσει καθοριστικά τον επενδυτή στις τελικές του αποφάσεις. Σε μια διετία θα είμαστε έτοιμοι γι αυτό. «Για οτιδήποτε θέλει ο Έλληνας με ένα κουμπί θα μπαίνει σε μια βάση δεδομένων που θα ενώνεται με όλες τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού κράτους. Δύο χρόνια θα χρειαστούν γι’ αυτό το έργο, θα γίνει σε συνεργασία με το ΤΕΕ αλλά πιλοτικά από το 2019 σε ορισμένες πόλεις της χώρας» αποσαφήνισε ο υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και το γεγονός ότι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του επιτέθηκαν επειδή διέσωσε 800 θέσεις εργασίας στην εταιρεία αλλαντικών Creta Farm, καθώς έπεισε τους δύο μετόχους να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες που εξασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και τις θέσεις εργασίας για να συνεχίσει τις εργασίες της η εταιρεία.