Η κυβέρνηση διαψεύδει απολύσεις και προαναγγέλλει μέτρα για τα σκουπίδια - Free Sunday
Η κυβέρνηση διαψεύδει απολύσεις και προαναγγέλλει μέτρα για τα σκουπίδια

Η κυβέρνηση διαψεύδει απολύσεις και προαναγγέλλει μέτρα για τα σκουπίδια

Σε κατηγορηματική διάψευση του ενδεχομένου απολύσεων στο Δημόσιο προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛΑΣ.

«Θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες», είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τον οποίο η πρόσληψη των ειδικών φρουρών θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους επανέλαβε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά» ενώ προανήγγειλε «προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Ο Υπουργός χαρακτήρισε επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «μετά το τέλος του χρονου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».«Δεσμεύομαι ότι είναι στόχος μέσα στην 4ετια να τελειώσουμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» διαβεβαιωσε ο υπ. Εσωτερικών.