Απέτυχε η επιχείρηση των αντιεξουσιαστών για ανακατάληψη της έπαυλης Κούβελου - Free Sunday
Απέτυχε η επιχείρηση των αντιεξουσιαστών για ανακατάληψη της έπαυλης Κούβελου

Απέτυχε η επιχείρηση των αντιεξουσιαστών για ανακατάληψη της έπαυλης Κούβελου

 Χωρίς αποτέλεσμα ηταν η προσπαθεια των αντιεξουσιαστων να επανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι, η οποία είχε εκκενωθεί την Τρίτη μετά από αστυνομική επιχείρηση

Η σύγκρουση έγινε στον πεζόδρομο της οδού Ερμού όπου οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και ένα κατάστημα Έβερεστ με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντήσουν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του Αμαρουσίου, οι οποίοι από εκεί μπήκαν στον ηλεκτρικό και έφυγαν, έχοντας προηγουμένως σπάσει τα μηχανήματα των εισιτηρίων.

Η απόπειρα είχε ανακοινωθεί απί ομάδα αντιεξουσιαστών σήμερα Κυριακή το πρωί με ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε στο indymedia. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση με διατήρηση της ορθογραφίας και της στιξης:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, ηηοποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης.ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ»