Κουλτούρα ατιμωρησίας στη δικαιοσύνη διαπιστώνει ο Υπ.Δικαιοσύνης με αφορμή τα πλημμελήματα στο Κουκάκι - Free Sunday
Κουλτούρα ατιμωρησίας στη δικαιοσύνη διαπιστώνει ο Υπ.Δικαιοσύνης με αφορμή τα πλημμελήματα στο Κουκάκι

Κουλτούρα ατιμωρησίας στη δικαιοσύνη διαπιστώνει ο Υπ.Δικαιοσύνης με αφορμή τα πλημμελήματα στο Κουκάκι

Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την κουλτούρα ατιμωρησίας που διαπιστώνει στους δικαστές, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε σημερινές δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όμως είπε ότι «όλοι οι αυτοί οι άνθρωποι που καταστρέφουν περιουσίες και και κάνουν επεισόδια δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι».

«Πρέπει να καλλιεργηθεί η κουλτούρα στους δικαστικούς κύκλους ότι πρέπει να σταματήσει η ατιμωρησία, δεν μπορεί ο πολίτης να πληρώνει το μάρμαρο γιατί βλέπει την περιουσία του να καίγεται και να καταστρέφεται ή να μην μπορεί να πάει στο σπίτι του λόγω επεισοδίων» είπε ο κ. Τσιάρας.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τους συλληφθέντες στα επεισόδια κατά την επιχείρηση ανακατάληψης των κτηρίων στο Κουκάκι ο κ. Τσιάρας αρχικά επισήμανε ότι «σε έναν πρώτο χρόνο με τα στοιχεία που είδαμε με ένα άτομο να πετάει τσιμεντόλιθο με σκοπό να προκαλέσει τραυματισμό θεωρώ ότι δεν λήφθηκε υπόψη» προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της εξέλιξης σε επίπεδο δικαστηρίου μπορεί να αλάξει το κατηγορητήριο».